Tarihi Yarımada Fatih'te Bisiklet Şöleni - Son Dakika
Yerel

Tarihi Yarımada Fatih'te Bisiklet Şöleni

Tarihi Yarımada Fatih\'te Bisiklet Şöleni

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in, Tarihi Yarımada Fatih’te bisiklet kullanımına teşvik için geçen sene başlattığı “Tarihi Yarımada Bisikletle Kültür ve Sağlık Turları” bu sene de devam ediyor.

07.05.2016 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, Tarihi Yarımada Fatih'te bisiklet kullanımına teşvik için geçen sene başlattığı "Tarihi Yarımada Bisikletle Kültür ve Sağlık Turları" bu sene de devam ediyor. Havaların da ısınmasıyla bu yılın ilk Bisiklet turu sosyal medya fenomenlerinin katılımıyla başladı. Fatih Belediyesi'nin Vatan Caddesi üzerinde bulunan Hizmet Binası'nın önünden Başkan Mustafa Demir'in startı ile başlayan bisiklet turu Eminönü Yenicami önünde son buldu.

"Sağlık ve kültür" teması ile oluşturulan bisiklet turları hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Demir, "Düzenlediğimizi bu turlar sayesinde vatandaşların bisiklete olan ilgisinin artması ve buna bağlı olarak bisiklet kullanımına yönelmesini bekliyoruz. Bisiklet kullanımı sayesinde vatandaşlarımız bir yandan daha sağlıklı bir yaşam sürerken bir yandan da zamandan tasarruf edecekler. Kısa mesafeli yolculuklarda benzinli araçlar yerine kullanımı uyun olan bisikletler aynı zamanda ilçemizin daha temiz bir havaya sahip olmasında da etkili olacaktır." dedi.

Fatih Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen bisiklet kültür turunu eğlenceli anlara sahne oldu. Tura katılanlar sosyal medya fenomenleri olunca Başkan Mustafa Demir de birlikte istenen selfi fotoğrafını kendisi çekti. Tura birçok ünlü ismin yanında ilçe halkı ve basın mensupları büyük ilgi gösterdi. Tarihçi Talha Uğurlueli'in de rehberlik yaptığı turda tarihi eserler hakkında da bilgiler verildi. Tura katılanlar Fatih'te Sultanahmet'in yanı sıra Yedikule, Ayvansaray, Sarayburnu ve Eminönü'nde yaşayan tarihi dokuyu tanıma fırsatı da sunulmuş oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Yarımada Fatih'te Bisiklet Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement