Tarihi Yarımadaya Bisiklet Yolu Ağı Projesi" Dünyanın En İyileri Arasında - Son Dakika
Güncel

Tarihi Yarımadaya Bisiklet Yolu Ağı Projesi" Dünyanın En İyileri Arasında

İstanbul Fatih Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hayata geçirdiği "Tarihi Yarımada'ya Bisiklet Yolu Ağı Projesi", Renault tarafından düzenlenen yarışmada dünyanın en iyi 3 projesi arasına girdi.

28.06.2016 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Fatih Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hayata geçirdiği "Tarihi Yarımada'ya Bisiklet Yolu Ağı Projesi", Renault tarafından düzenlenen yarışmada dünyanın en iyi 3 projesi arasına girdi.

Renault açıklamasına göre, Renault Global'in dünya genelinde düzenlediği Your Ideas Your Initiatives (Sizin Fikriniz Sizin Projeniz) yarışmasında Türkiye'den İstanbul Fatih Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin "Tarihi Yarımada'ya Bisiklet Yolu Ağı Projesi" dünyanın en iyi 3 projesi arasında yer aldı.

Öğrencilere projelerini geliştirmeleri için para ödülü de verilen uluslararası yarışmada, ödül kazanan diğer iki okul ise Çin'in Fudan Uluslararası Lisesi ve Kolombiya'nın Clermont Lisesi oldu.

Renault Mais, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Sizin Fikriniz Sizin Projeniz yarışmasının Türkiye ayağında Fatih Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Anadolu Lisesi dereceye girmişti.

Öğrenciler Nupelda Azboy, Simay Tolukan ve Umut Kayran, öğretmenleri Veli Alper Döndaş'la birlikte Tarihi Yarımada'da bulunan 29 resmi orta öğretim kurumunu birbirine bağlayan bir bisiklet yolu ağı tasarlayıp, bisikletli ulaşıma yönelik toplumsal algının olumlu yönde değişmesini hedeflemişti. Projenin gerçekleştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik çok yönlü çalışmalar yapan liseli gençler, bisiklet yolunun gerçekleşmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ile görüştüler.

Öğrenciler, Fatih Belediyesi Gençlik ve Spor AŞ ile projeyi paylaştılar, çevrim içi anket çalışması yapıp imza kampanyası düzenlediler, kamu spotu çekip sosyal medyada paylaştılar ve afişler hazırlayıp Tarihi Yarımada'daki okullarda sergilediler.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarihi Yarımadaya Bisiklet Yolu Ağı Projesi' Dünyanın En İyileri Arasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özgür Karabat:
    15:20 Özgür Karabat: "İşinize Gelince Faiz Haram Diyorsunuz. Çiftçiden Alınca mı Helal Oluyor?"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP'nin çiftçilere verilen Çiftçi Destek Kredilerini esnek faize çevirdiğini ve çiftçilerin yüksek faizle mağdur olduğunu belirtti. Karabat, AKP'nin çiftçilere yönelik tutarsız politikalarını eleştirdi.

  • Amasya'da durdurulan tırda 40 kaçak göçmen bulundu
    15:20 Amasya'da durdurulan tırda 40 kaçak göçmen bulundu

    Amasya'da polis tarafından durdurulan mercimek yüklü tırdan Afganistan uyruklu 40 kaçak göçmen çıktı. Tırın sürücüsü gözaltına alındı.

  • İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza'da destek istedi
    15:19 İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza'da destek istedi

    İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun'un Havza ilçesinde İYİ Parti Havza Belediye Başkan adayı Safi Gökçe ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunarak, 31 Mart seçimleri için destek istedi. Usta, seçimlerin yerel yönetimlerin performansının değerlendirileceği bir hesap görme günü olduğunu belirterek, Havza'da yapılan anketlerde adayları Safi Gökçe'nin Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayıyla başa baş gittiğini söyledi ve hemşehrilerinin tercihinin İYİ Parti'den yana olacağına inandığını ifade etti.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.


Advertisement