Tarık Akan'ın Adı Evinin Bulunduğu Sokakta Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Tarık Akan'ın Adı Evinin Bulunduğu Sokakta Yaşatılacak

Tarık Akan\'ın Adı Evinin Bulunduğu Sokakta Yaşatılacak

Bodrum Belediye Meclisince, bir süre önce yaşamını yitiren ünlü oyuncu Tarık Akan'ın adının, evinin bulunduğu sokağa verilmesi kararı alındı.

05.10.2016 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediye Meclisince, bir süre önce yaşamını yitiren ünlü oyuncu Tarık Akan'ın adının, evinin bulunduğu sokağa verilmesi kararı alındı.

Bodrum Belediyesinin ekim ayı olağan meclis toplantısı, Heredot Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantının ilk gündem maddesi, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 16 Eylül'de hayatını kaybeden sanatçı Tarık Akan'ın Akyarlar Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu Yalı Sokak'ın adının, "Tarık Akan Sokak" olarak değiştirilmesi oldu.

Meclis üyesi Dursun Göktepe başkanlığındaki toplantıda, Cadde ve Sokak İsimlerini Belirleme Komisyonunun konuya ilişkin raporu görüşülerek oylama yapıldı. Sokağın isminin, oy birliği ile "Tarık Akan" olarak değiştirilmesine karar verildi.

Bodrum'da tatil yapan, Tarık Akan'ın arkadaşlarından sinema ve tiyatro oyuncusu Bülent Kayabaş da belediye meclisinde alınan kararı önemli bulduğunu dile getirdi. Sanatçılar olarak da Akan'ın adını yaşatmak istediklerini vurgulayan Kayabaş, şunları söyledi:

"Bizim de kendimize göre arkadaşları, dostları, sinemaseverler, sanatçılar bazı düşüncelerimiz var. Onun adına her yıl sinema, tiyatro ödülleri verilmesini düşünüyoruz. Türker İnanoğlu bir heykelini yaptıracak. Bu heykel sinema müzesine konulacak. Koca yürekli adama bu yakışır."

Akan'ın evinin yakınındaki bir motelin işletmecisi Aydın Çürük de Tarık Akan'ın çok sevilen biri olduğunu anlatarak, "Kendisi çok iyi bir arkadaştı. Aramızdan ayrılması büyük bir acı. Sokağa onun adının verilmesi isabetli bir karar oldu." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarık Akan'ın Adı Evinin Bulunduğu Sokakta Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement