Tarık Akan'ın Herkesten Sakladığı Sırrı Canlı Yayında Ortaya Çıktı - Son Dakika
Magazin

Tarık Akan'ın Herkesten Sakladığı Sırrı Canlı Yayında Ortaya Çıktı

Tarık Akan'ın cenazesine katılan emekli bir öğretmenin canlı yayında anlattığı ve şu ana kadar hiç gündeme gelmeyen detay akıllara Vizontele Tuuba filmini getirdi.

19.09.2016 16:59  Güncelleme: 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün toprağa verilen ünlü sanatçı Tarık Akan ile ilgili bir hatıra dinleyenleri oldukça duygulandırdı. Haber kanallarının canlı yayınladığı cenaze töreninde usta sanatçının yakınları ve sevenleri onun hakkındaki 'bilinmeyenleri' anlattı.

Emekli bir öğretmenin canlı yayında anlattığı ve şu ana kadar hiç gündeme gelmemiş olan detay akıllara 2004 yapımı Vizontele Tuuba filmini getirdi. Göğsünde Tarık Akan'ın imzalı fotoğrafı bulunan Aynur isimli emekli bir öğretmen, onunla yaşadığı ilginç ve bir o kadar duygusal olayı anlattı.

"ONA OKUL İÇİN MEKTUP YAZDIM"

Aynur öğretmen "Ben 70'li yılların başında bir köye öğretmen olarak gittim. İhtiyaçları çoktu çocukların ve Tarık Akan'a mektup yazdım. 'Okulumuza yardım eder misiniz?' diye… Bize çuvallarla kırtasiye malzemeleri gönderdi. Aynı zamanda bana resmini imzalayıp yolladı. Yıllarca bunu sakladım. İyi bir insan olduğu buradan belli" dedi.


VİZONTELE TUUBA'YI AKILLARA GETİRDİ

Akan'ın 70'li yıllarda yaptığı ve düne kadar gizli kalan bu hatırası akıllara sanatçının 2004 yılında vizyona giren Vizontele Tuuba filmindeki rolünü getirdi. Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği ve başrolünde oynadığı filmde Akan, Güner Sernikli isimli idaelist bir kütüphaneciyi canlandırıyordu.

Filmde Sernikli; o tarihe kadar kütüphanesiz olan Hakkari'ye ilk kütüphaneci olarak atanmış ve yurt çapındaki yardımseverleri harekete geçirerek kentin büyük bir kütüphaneye sahip olmasını sağlamıştı.


Tarık Akan\'ın Herkesten Sakladığı Sırrı Canlı Yayında Ortaya Çıktı

Son Dakika Magazin Tarık Akan'ın Herkesten Sakladığı Sırrı Canlı Yayında Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement