Tarık Akan, Nazım Hikmet İçin Karanfil Attı - Son Dakika
Güncel

Tarık Akan, Nazım Hikmet İçin Karanfil Attı

Tarık Akan, Nazım Hikmet İçin Karanfil Attı

Nazım Hikmet'in 113'üncü doğum günü, Sarıyer Belediyesi ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen organizasyon ile kutlandı.

15.01.2015 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazım Hikmet'in 113'üncü doğum günü, Sarıyer Belediyesi ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen organizasyon ile kutlandı. Aralarında Tarık Akan'ın da bulunduğu sanatçılar Nazım Hikmet için yaşadığı baskılardan sonra 1951 yılının Haziran ayında memleketten ayrıldığı Tarabya rıhtımında tekne ile açılan vatandaşlar kırmızı karanfilleri boğaza bıraktı.

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, denize attıkları karanfillerin sadece Nazım için olmadığını belirtirken "19 Ocak'ta Hırant Dink'i kaybetmiştik, 24 Ocak'ta Uğur'u katletmişlerdi. Hepsini bir anda kucakladık. Işıklar içinde yatsınlar. Efsane yazarımız Yaşar Kemal'e de uzun soluklu bir yaşam dileyelim ve bir an önce ona kavuşalım.Barışın, özgürlüğün, halkların kardeşliğinin şairinin 113. yılını kutluyoruz. Eminim ki şair bugünün Türkiye'sinde yaşasaydı, Paris'te ki katliama dünyanın neresinde olursa olsun teröre, savaşa lanetlerini okur bende Charlie Hepdo'yum diye eyleme selam gönderirdi" dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç konuşmasına Nazım Hikmet Ran'ın söylediği "Matematik, sibernetik, fizik, müzik, tüm bunlar, eninde sonunda, sadece, insanlar şiir okumayı öğrensinler ve anlasınlar diye gereklidir" sözlerine atıfta bulundu. Başkan Genç, "Ey gidi usta o günlerin şartları daha farklıydı ama bugünün de çok farklı. Zaman ne olursa olsun mesele esir düşmekte değil, teslim olmamakta. Yarının Nazım Hikmetlerini kutlamak için gençlerimizin özgür barış içinde yaşayacağı dünyanın teminatı olduğunu sakın unutmayın. Sevgili Nazım'ı anmak için yola çıktık" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarık Akan, Nazım Hikmet İçin Karanfil Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement