Tarık Buğra'nın "Ayakta Durmak İstiyorum" İsimli Tiyatro Oyununa Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Tarık Buğra'nın "Ayakta Durmak İstiyorum" İsimli Tiyatro Oyununa Yoğun İlgi

Tarık Buğra\'nın "Ayakta Durmak İstiyorum" İsimli Tiyatro Oyununa Yoğun İlgi

Konya’nın Akşehir ilçesinde ünlü Yazar Tarık Buğra’yı anma etkinlikleri kapsamında Tarık Buğra’nın yazdığı “Ayakta Durmak İstiyorum” isimli tiyatro oyunu, Akşehirli seyirciyle buluştu.

25.02.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir ilçesinde ünlü Yazar Tarık Buğra'yı anma etkinlikleri kapsamında Tarık Buğra'nın yazdığı "Ayakta Durmak İstiyorum" isimli tiyatro oyunu, Akşehirli seyirciyle buluştu.

Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Tiyatro gösterisine; Eski Bakanlardan Sami Güçlü, Milli Eğitim Eski Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, İlçe Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarık Buğra'nın yazdığı ve Selim Gürata'nın yönettiği "Ayakta Durmak İstiyorum" tiyatro oyununda; Bahar Işık, Orkun Yılmaz, Selim Bayraktar, Süheyla Güzel Çöllü, Gerçek Sağlar gibi Antalya Devlet Tiyatroları oyuncuları rol aldı.

Büyük ilgi gören ve beğeni toplayan oyun sonunda oyuncular ayakta alkışlanırken, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından oyunun yönetmeni Selim Gürata'ya Nasreddin Hoca'nın ters çalışan saati hediye edildi.

Başkan Akkaya yaptığı konuşmada böyle güzel bir oyunu Akşehir'de sergiledikleri için Antalya Devlet Tiyatroları oyuncularına teşekkür ederek, "Gerçekten çok tecrübeli oyuncularla güzel bir tiyatro oyunu sergilendi. Rus zulmüne, emperyalizmine karşı Macar halkının ayaklanışı, direnişi sergilendi. O direnişe Türkiye'den, ülkemizden duyarlılık göstergesi olarak bırakın söylemde bulunmayı, tiyatro eseri yazılmış. Bu da bizim hemşehrimiz Tarık Buğra'nın evrenselliğinin bir göstergesidir. Günün anısına da saatler malum soldan sağa çalışır, bizim Nasreddin Hoca'mızın mizahını vurgulamak üzere sağdan sola çalışan, baktığınız zaman biraz zihin çalışmasını sağlayan saatimizi sizlere hediye ediyoruz. Nasreddin Hoca'mızın ve Akşehir'imizin de bu vesileyle unutulmamasını diliyoruz" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarık Buğra'nın 'Ayakta Durmak İstiyorum' İsimli Tiyatro Oyununa Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement