Tarık Buğra, Ümraniye'de Düzenlenen Panelde Anıldı - Son Dakika
Yerel

Tarık Buğra, Ümraniye'de Düzenlenen Panelde Anıldı

Ünlü yazar Tarık Buğra, ölümünün 21’inci yıl dönümünde Ümraniye’de düzenlenen panelde eserleri ve hayatıyla anıldı.

27.02.2015 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü yazar Tarık Buğra, ölümünün 21'inci yıl dönümünde Ümraniye'de düzenlenen panelde eserleri ve hayatıyla anıldı. Ümraniyeliler tarafından yoğun ilgi gösterilen panele konuşmacı olarak ünlü oyuncu Eşref Kolçak katıldı.

"Küçük Ağa", "Osmancık" ve "Yağmuru Beklerken" başta olmak üzere birçok edebi eserin ve sinema televizyona uyarlanan romanların sahibi ünlü yazar Tarık Buğra, vefatının 21'inci yıl dönümünde Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen panelle anıldı. Atakent Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Türkan Öztürk ve Hakan Karataş'ın yanı sıra çok sayıda Ümraniyeli vatandaş katıldı. Düzenlenen programda Ümraniye Belediyesi tarafından hazırlanan Tarık Buğra belgeseli konuklardan yoğun alkış aldı. Prof. Dr. Durali Yılmaz, Dramaturg Can Özcanlı, Prof. Dr. Mehmet Tekin ve ünlü sanatçı Eşref Kolçak'ın konuşmacı olarak katıldığı paneli Yeni Şafak Gazetesi'nden Suat Köçer yönetti.

Panelde bir konuşma yapan Prof. Dr. Mehmet Tekin, Tarık Buğra'nın yetiştiği dönem itibariyle çok şanslı olduğunu söyleyerek iyi bir eğitimden geçtiğini belirtti.

"İNSANLARIMIZ BÖYLE ETKİNLİKLERE HASRET"

Ümraniye Belediyesi'ni düzenlendiği anma programından dolayı tebrik ettiğini belirten ünlü oyuncu Eşref Kolçak, "Ne yazık ki güzelim yurdumuz da bu tür etkinlikler çok az hatta hiç yok dersek yerinde olur. Ben birkaç yıldır Anadolu'nun birçok yerinde böyle sinema günleri ve benzeri programlar yapıldığı için çok büyük mutluluk duydum. Çünkü seyircilerimiz daha doğrusu insanlarımız hakikaten böyle şeylere hasret. Rahmetlinin en güzel tarafı o hep bizden hiç böyle yabancı bir şeyi yok. Bana bir iki defa "Ağabey bir kovboy filmi yapacağız oyna" demişlerdi, ben de dedim ki ben çobanım yapamam bu da buna benziyor" dedi.

"TARIK BUĞRA BİZİ BİZE ANLATMIŞTIR"

"Ümraniye eskilerin tabiriyle Anadolu'dur" diyen Prof. Dr. Durali Yılmaz, "Daha önce böyle şeyler yapılmıyordu. Ümraniye bir bakıma Anadolu olduğu için eskilerin tabiriyle 'Kabe' toprağı diyoruz ve Eşref Bey'in üzerinde ısrarla durduğu gibi Tarık Buğra bizi bize anlatmıştır. Yani bizi bize anlatan bir yazardan bahsettik bugün. Bu çok sevindirici bir şey. Çok mutlu oldum. 21'inci yılına girmişim ölümünün. Rüya gibi geçti. Sanki Tarık ağabey ile karşı karşıya oturuyormuşuz gibi hissettim kendimi. Bu bakımdan belediyemize çok teşekkür ediyorum. Ama Tarık ağabeyimiz büyük şansı yapılan dizileri ayrı ayrı konuşmamıştır. Yani Küçük Ağa kadar önemlidir filmde. Bu da o neslin belki inanarak bunu oynamasından kaynaklı bir şey. Senaryonun inanarak olmasından kaynaklı bir şeydir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarık Buğra, Ümraniye'de Düzenlenen Panelde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement