Tarım Alanlarında Don Zararı - Son Dakika
Ekonomi

Tarım Alanlarında Don Zararı

Baskil Ziraat Odası Başkanı Çetin: "Etkili olan don nedeniyle çiftçilerimizin morali bozuk"

13.04.2014 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baskil Ziraat Odası Başkanı Faruk Çetin, Türkiye'nin kuru kayısı ihtiyacının yüzde 18'ini karşılayan ilçede don olayının bahçelerde zarara yol açtığını belirterek, "Etkili olan don nedeniyle çiftçilerimizin morali bozuk" dedi.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin kuru kayısı ihtiyacının yüzde 18'ini karşılayan Baskil'de 29 Mart-1 Nisan tarihlerinde don olayının etkili olduğunu söyledi.

İlçedeki çiftçilerin tek geçim kaynağı olan kayısı ağaçlarında don sonrası büyük oranda zarar oluştuğunu belirten Çetin, "Çiftçilerimiz, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi kooperatiflerine borçlu durumdalar ve etkili olan don nedeniyle çiftçilerimizin morali bozuk. Bahçelerinin bakımını yapmak ve çalışmaları sürdürmek için yeterli imkanları yok. Çok açık bir ifadeyle devletimizden, hükümetimizden bir beklenti içindeyiz. Bu büyük sorunu bir ölçüde hafifletmek için çiftçilerimizin bir beklentisi var" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışmalarına başlandığını dile getiren Çetin, dondan kayısı ağaçlarının yanı sıra badem, ceviz, dut ve bazı meyve ağaçlarının da etkilendiğini söyledi. Çetin, "Yetkililerin, hükümetin ve siyasilerin konuya duyarlı davranacaklarını ve bir ölçüde çözüm bulacaklarını umuyorum" dedi.

Kayısı üreticileri

Kayısı üreticisi Bahri Sarman ise don olayının bahçelerde büyük oranda zarara yol açtığını belirterek, "Bu sene hiçbir şey kalmamıştır. Ne kayısı ne badem ne ceviz kalmıştır. Dallarına varana kadar yanmıştır, mağduruz" ifadesini kullandı.

Üretici Halil Ata da "Kayısımız yanmıştır, ekinler de iyi durumda değil, yeteri yağmur yağmamıştır. Vatandaş büyük bir sıkıntı içindedir" diye konuştu. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tarım Alanlarında Don Zararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement