Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi - Son Dakika
Yerel

Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi

Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi

Bafra ilçesinde traktör sürücülerine eğitim verildi.

11.09.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı - Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ile Yiğit Akü'nün katkılarıyla, Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi'nin 4.'sü Samsun'un Bafra İlçesinde geniş katılımla yapıldı.

Bafra Büyük Park Cumhuriyet Salonu'nda düzenlenen seminere Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Bafra, Alaçam, Yakakent İlçe Emniyet Müdürleri, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, oda başkanları, daire amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan, "Trafik güvenliği, sadece polisiye tedbirlerle sağlanacak bir alan olmayıp, altyapı, eğitim, ilk ve acil yardım hizmetlerinin en üst seviyede dengeli ve devamlı bir şekilde yürütülmesi, pek çok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle birlikte, bireylerin işbirliğinde gerçekleştirilebilir" dedi.

Türkiye'de 2014 yılı temmuz ayı sonu itibariyle traktör sayısının 1 milyon 595 bin 677'ye ulaştığını söyleyen Avan, şöyle devam etti:

"2010-2013 yılları arası istatistikler değerlendirildiğinde lastik tekerlekli traktörlerin karıştığı trafik çarpışmalarında teknik nedenlerle çarpışmaya karışma oranının, diğer tüm araçlara göre daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Tarım aracı kazaları çoğunlukla sürücü kusurlarından kaynaklansa da teknik nedenlerden dolayı meydana gelen kazalar da önemli bir yer tutuyor. Son 3 yılın verilerine göre, araç kusurlu kazalar içerisinde teknik nedenlerle oluşan kazaların oranı tüm araçlarda yüzde 36 iken, lastik tekerlekli traktörlerde yüzde 94'dür."

Konuşmaların ardından seminere katılan çiftçilere uygulamalı ve slayt sunumlu trafik kuralları anlatıldı, araç kullanılırken uyulması gereken işaretler gösterildi.

Büyük Park içine Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından kurulan simülasyon aracı ile sürücülere emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

Seminere katılan traktör sürücüsü çiftçilere reflektör ve ilk yardım çantası dağıtıldı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement