Tarım Arazilerinde Artık Organik Gübre Kullanılacak - Son Dakika
Yerel

Tarım Arazilerinde Artık Organik Gübre Kullanılacak

Sarıkamış ilçesinde Tarımsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu'nun (TKDK) desteği ile alınan organik kuru gübre serpme makinesi ile tarlalarda gübreleme işlemine başlandı.

07.09.2014 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış ilçesinde Tarımsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu'nun (TKDK) desteği ile alınan organik kuru gübre serpme makinesi ile tarlalarda gübreleme işlemine başlandı.

TKDK'nın yüzde 65 hibe desteği ile alınan gübre makinesiyle ilk etapta ilçeye bağlı Alisofu köyünde gübreleme yapıldı. Sarıkamış Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Yalçın, yaptığı açıklamada, organik gübrenin tarıma katkısının hiçbir zaman tartışılamayacağını söyledi.

Eskiden organik yani hayvan gübrelerinin çiftçiler tarafından kullanıldığını vurgulayan Yalçın, şöyle konuştu:

"Organik gübre kullanımı eskiden vardı fakat uygulama zorluklarından dolayı kullanımı yeterli değildi. Biz önceden bu gübreyi toprağa iletmekte zahmet çekiyorduk. Yani tam anlamıyla her yere eşit şekilde dağıtamıyorduk. Dolayısıyla yoğun olduğu yerde fazla asit birikiminden dolayı toprak zarar görebiliyordu. Ama şimdi her tarafa gübre eşit dağıldığı için öyle bir durum yok. Bu makine köyün ihtiyacını karşılayacak. Bu makinelerin artmasıyla birlikte toprağımızdaki verimi daha da artıracağız, bu bizim hedefimiz."

Alisof köyünde çiftçilik yapan Remzi Soylu ise daha önce kimyasal gübre kullanımından dolayı arazilerinin çoraklaştığını ifade etti.

TKDK desteği ile alınan makine sayesinde arazilerden daha çok verim alacaklarını dile getiren Soylu, "Eskiden on günde yapacağımız işi bu makineyle bir günde yapıyoruz. Atamız, dedemiz de doğal gübre ile bu işi yapıyordu. Köyde oturuyorsak hayvan gübrelerimizi tarlamızda kullanarak hem organik tarım yapacağız hem de daha fazla verim alacağız. Herkes hayvan gübresini tarlasına serpsin ve daha iyi verim alsın, ürünü bol olsun" diye konuştu. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarım Arazilerinde Artık Organik Gübre Kullanılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement