Tarım Bakanı Eker İlimizi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Tarım Bakanı Eker İlimizi Ziyaret Etti

Tarım Bakanı Eker İlimizi Ziyaret Etti

Eker, süt sığırı dağıtım töreni ve soğuk hava deposu açılışına katılmak üzere ilimizi ziyaret etti.

26.12.2011 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Çiçekpınar Kasabasında Vali Memduh Oğuz ve Isparta protokolü tarafından karşılanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, aynı kasabada Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Numan Taner, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Şarkikaraağaç Kaymakamı Okan Leblebicier, Eski Milletvekillerinden M. Sait Dilek, siyasi parti temsilcileri ve halkın katılımıyla düzenlenen Çiçekpınar Kasabası, Çaltı, Köprü ve Yeni Köy kooperatif kanalıyla 156 aileye 4'er büyükbaş süt sığır dağıtım törenine, ardından Gelendost Bağıllı Kasabası soğuk hava deposu açılışına son olarak Senirkent Büyükkabaca Kasabasında 30 aileye 6'şar büyükbaş süt sığırı dağıtım törenine katıldı.

Törenlerde önemli açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Isparta'ya müjdelerle geldiğini ifade etti.

Bakan Eker; "Isparta bizim verdiğimiz destekleri en iyi kullanan illerden bir tanesidir"

Bakan Eker; "Hayırlı hizmetlerin açılışı için sizlerle birlikteyiz, öncelikle dağıtımını yapacağımız süt sığırlarının ailelere ve ülke ekonomisine hayırlı katkılar yapmasını diliyorum. Isparta bizim dönemimizde tarım ve hayvancılık projelerinde çok önemli destekler aldı. Biz Türkiye'nin her tarafına bu hizmetleri taşıdık, ama şunu içtenlikle söylüyorum Isparta bizim verdiğimiz destekleri en güzel kullanan, en iyi kullanan illerimizden bir tanesidir. Onun için ben Ispartalılara özellikle çok teşekkür ediyorum.

Isparta'da bizim dönemimizde 45 tane tarımsal kooperatif desteklendi. Biz bu kooperatiflere yaklaşık 41 milyon lira destek sağladık. Burada 2232 aile desteklendi, bu destekler kooperatif kanalıyla gerçekleşti. Bunun haricinde Isparta çiftçisine bu güne kadar nakden 207 milyon lira destek sağladık. Bütün bunlarla birlikte Isparta'da 58 tane tarımsal tesis kurduk, bunlara 10 milyon liranın üzerinde hibe destek verdik ve bugün buralarda 365 tane vatandaşımız çalışıyor. Ayrıca 1287 tane ekipmana destek verdik ve bugün bu tarımsal ekipmanlar üretimde kullanılmaktadır.

Sayın valimizin de söylediği gibi Isparta elma üretiminde çok önemli bir merkez, biz bu üretimi göz önünde bulundurarak elmanın pazar ömrünü uzatabilmek amacıyla bugüne kadar 28.300 tonluk soğuk hava deposu yaptırdık. Bu gün Bağıllı Kasabasında 5000 tonluk soğuk hava deposunu daha açıyoruz.

Buradan sizler adına, bakanlığım adına projeleri günü gününe takip eden bu dönem ve daha önceki dönem milletvekillerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu projelerin gerçekleşmesinde onların gayretleri çok önemli olmuştur.

Bu desteklerin Isparta'da iyi değerlendirildiğine şahit olduk, bütün destekler sizlere helal olsun. Çünkü biz sizlere bir veriyoruz, siz bunu emeğinizle, alın terinizle çoğaltarak, üreterek ülke ekonomisine on misli olarak geri veriyorsunuz" dedi.

Bakan Eker; "Türkiye tarımsal üretimde dünya 7'incisi"

Türkiye'nin tarımda çok ileri bir ülke olduğunu belirten Bakan Eker, "Biz ülke genelinde tarım sektöründe hayata geçirdiğimiz projelerle verimliliği arttırdık. Bundan 8-9 sene önce çiftçilerimiz yıllık 23 milyar dolarlık tarım hasılası elde ediyorlardı ve bu hasılayla Türkiye dünyanın 190 ülkesi içerisinde 11. sırada bulunuyordu. Bugün uygulamış olduğumuz doğru projelerle ve çiftçimizin çabasıyla yıllık tarım hasılasını 62 milyar dolara çıkardık. Bu başarıyla Fransa, İtalya, İspanya ve Rusya'yı geride bırakarak Türkiye 7. sıraya yükselmiştir. Bu başarıdan dolayı ülke çiftçisi adına büyük mutluluk duymaktayım" dedi.

Vali Oğuz; "Sofradaki 4 elmadan bir tanesi Isparta elmasıdır"

Isparta'nın güney bölgesinin kalkınmasında hayvancılığın çok önemli olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz; "Isparta meyve bahçesidir, burası 610 bin ton elma üreten bir bahçedir. Türkiye elma üretiminin % 22'si buradadır, sofradaki 4 elmadan bir tanesi Isparta elmasıdır. Bununla birlikte Isparta'da 21 bin ton kiraz üretilmektedir. Bunlar Isparta'nın, ülkemizin zenginliğidir. Ama Isparta'nın güney bölgesi için bunları söyleyemiyoruz, gelişmişlik bakımından bu bölgede bir dengesizlik vardır. Bu bölgede ekonominin iyi hale getirilmesi için bir tek yol var, oda hayvancılığın desteklenmesidir.

Hayvancılık bilincini, dünyada rekabetin ne olduğunu, küçükbaş büyükbaş oranının ne olduğunu, desteklendiği zaman sonucun ne olacağını, ülke potansiyelinin nasıl harekete geçirileceğini sayın bakanımız göstermişlerdir. Bu güzel gelişmelerden Isparta hayvancılığı da nasibini almıştır. Bu destekler nedeniyle Sayın Bakanımızın şahsında bakanlığımıza, hükümetimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Vali Oğuz; "Fransız kozmetiğine hayır, Isparta gülüne evet"

Isparta'nın alametifarikasının gül olduğunu belirten Vali Oğuz; "Isparta dünyanın gül başkentidir, dünya gül üretimini % 65'i Isparta'da üretilmektedir. Dünyanın hiçbir şehrinde bir ürünün dünya çapında % 65'nin tek başına üretildiği bir yer yoktur. O bakımdan Isparta dünyanın en önemli vilayetinden birsidir. İşte bu vilayet bu gün Anadolu Ajansımızla bir ortak karar alarak, 'Fransız kozmetiğine hayır, Isparta gülüne evet' kampanyası başlatmıştır.

Gül olmazsa kozmetik olur mu? Gülden başka koku olur mu? Esasında gül bizim değerlerimizin en üstüdür, dünyayla rekabet edebileceğimiz en önemli değerimiz güldür. O bakımdan gül kokan tarihimize iftirada bulunan Fransa'ya karşı bundan sonra 'Fransız kozmetiğine hayır, Isparta gülüne evet' diyoruz" dedi.

Bakanlık olarak her noktada Isparta'ya destek olunduğunu belirten Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel; "Sayın bakanımız gerçekten Isparta'ya çok önemli projeler noktasında destek olmaktadır. Gerek tarımsal projelerde, gerekse hayvancılık projelerinde bakanlık olarak Isparta'ya ayrı bir önem verilmektedir. Bunun örneklerinden bir tanesini bugün hep birlikte yaşamaktayız.

Bu gün dağıtımını yapmış olduğumuz süt sığırlarının hayırlı uğurlu olmasını, hemşerilerimizin sofralarına rızık katmasını diliyoruz. Ayrıca Bağıllı Kasabasında açılışını yapmış olduğumuz soğuk hava deposunun da elma üreticisine hayırlı olmasını diliyoruz. Ispartalı çiftçi kardeşlerimiz adına Sayın Bakanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz" dediler.

Törenlerde 186 aileye toplam 804 adet süt sığırı dağıtımı yapılırken, 5000 ton kapasiteli soğuk hava deposunun da açılışı gerçekleştirildi.

Isparta programını akşam saatlerinde Büyükkabaca Kasabasında tamamlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, karayoluyla ilimizden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarım Bakanı Eker İlimizi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili İsrail ile yapılan ticareti eleştirdi
    20:02 CHP Milletvekili İsrail ile yapılan ticareti eleştirdi

    CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP'nin İsrail ile yaptığı ticareti eleştirerek, ikiyüzlülük olduğunu belirtti. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Ağbaba'ya yanıt vererek, İsrail'in çocukları öldürdüğünü ancak CHP'nin İsrail'e değil AKP'ye kızdığını söyledi. CHP'nin grup önerisiyle İsrail ile yapılan ticaretin neden ve sonuçlarının araştırılması talep edildi.

  • Sancaktepe Belediyesi'nin şatafatlı makam katı tartışması
    20:01 Sancaktepe Belediyesi'nin şatafatlı makam katı tartışması

    31 Mart seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin, "şatafatlı makam'' katı tartışmasıyla gündeme gelen katı ve odaları görüntülendi. Belediyenin başkanlık katındaki 2 makam odasında, 2 adet lüks banyo, şark köşesi, davet salonu, yemek odalarının bulunduğu görüldü. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, “Devletin parasıyla, milletin parasıyla kendilerine saltanat düzeni kurmuşlar” dedi. Belediyenin 1 milyar 946 bin TL’lik borç durumu da belediye binasına asıldı.

  • Çaykara Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu Yapıldı
    19:59 Çaykara Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu Yapıldı

    Trabzon'un Çaykara ilçesinde, Çaykara Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Karaçam Mahallesi Muhtarı Alaaddin Şeker, tek listeyle yapılan seçimde oyların tamamını alarak başkanlığa seçildi. Eski başkan Mehmet Öztürk, Şeker'e yeni görevinde başarılar diledi.

  • Fethiye'de Tarım ve Turizm Fuarı Açıldı
    19:59 Fethiye'de Tarım ve Turizm Fuarı Açıldı

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 12. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas ve 13. Fethiye Turistik İşletmeler, Villa Ekipmanları ve Dekorasyon Fuarı başladı. Fuarda 100 firma yer aldı. Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ilçenin tarım ve turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, fuarın üretici ve tüketiciyi bir araya getirmenin önemine vurgu yaptı. Fuarlar, 19 Nisan'da sona erecek.

  • Trabzon'da 10. Karadeniz'in Renkleri karma resim sergisi düzenlendi
    19:58 Trabzon'da 10. Karadeniz'in Renkleri karma resim sergisi düzenlendi

    Trabzon'da düzenlenen 10. Karadeniz'in Renkleri karma resim sergisine 3 ilden 52 sanatçı katıldı. Serginin açılışına Vali Aziz Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ve davetliler katıldı. Sergi, 22 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek. Ayrıca, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende turizmin önemi vurgulandı ve Trabzon'un turist sayısında önemli artış beklenildiği belirtildi.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı
    19:56 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Ziyarette, Manisa'nın potansiyeli ve işbirliği konuları ele alındı.

  • Kahramanmaraş'ta çift, traktörlerini gelin arabasına dönüştürdü
    19:54 Kahramanmaraş'ta çift, traktörlerini gelin arabasına dönüştürdü

    Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yaşayan çift, düğünlerini unutulmaz kılmak için çiftçilikte kullandıkları traktörü gelin arabası yapmaya karar verdi. Gelin ve damat, traktörle şehir turu yaparak düğün salonuna geldi. Davetliler, süslenmiş traktörün önünde fotoğraf çektirdi.

  • İzmir'de öz kardeşini öldüren şüpheli Sırbistan'da yakalandı
    19:53 İzmir'de öz kardeşini öldüren şüpheli Sırbistan'da yakalandı

    İzmir'de öz kardeşini öldürdükten sonra Sırbistan'a kaçmak isteyen şahıs, İnterpol'ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda yakalandı. Yakalanan şüpheli, İzmir'den Sırbistan'a giden polis ekipleri tarafından havayolu ile Türkiye'ye getirildi. Şüpheli, sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşi ile aralarındaki husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini ifade etti.

  • Havvanur Kethüda, Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı
    19:53 Havvanur Kethüda, Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

    Hırvatistan'ın Porec kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda kadınlar +81 kiloda yarışan Havvanur Kethüda, finalde Ukraynalı rakibini mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Trabzon Havalimanı'nda düzenlenen karşılama töreninde Kethüda, milli marşımızı okuttuğu için gururlu olduğunu belirtti ve gelecek hedeflerini paylaştı.

  • Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu
    19:51 Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu

    Manisa'nın Selendi ilçesinde tütün ekimi yeniden artış gösteriyor. Selendili çiftçiler, tütün fidelerini toprakla buluşturarak yoğun bir sezon geçiriyor. Tütün dikimleri yıl sonuna kadar sürecek ve üreticiler yüksek fiyatlar bekliyor.

  • İstanbul Büyükçekmece'de Otomobil Göle Düştü: Sürücü Yaralandı
    19:48 İstanbul Büyükçekmece'de Otomobil Göle Düştü: Sürücü Yaralandı

    İstanbul Büyükçekmece'de seyir halinde olan bir otomobil, kontrolden çıkarak yol kenarındaki göle düştü. Kazada sürücü yaralandı ve olay yerinde AFAD, itfaiye ve polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı ve araçta başka biri olma ihtimali üzerine arama çalışmaları devam ediyor.

  • Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi
    19:48 Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Turizmde Estetik' konulu panelde, şehir ve kent kavramlarının estetik açıdan farklılık gösterdiği vurgulandı. Panelde, konuşmacılar şehirlerin estetik anlayışının henüz gelişmekte olduğunu belirtirken, sağlık turizmi ve şehirlerin turizm potansiyeli üzerine sunumlar yapıldı.


Advertisement