Tarım Fuarına Politikacılar Damga Vurdu - Son Dakika
Yerel

Tarım Fuarına Politikacılar Damga Vurdu

Tarım Fuarına Politikacılar Damga Vurdu

Mersin’in Erdemli ilçesinde ilk kez tarım fuarı düzenlendi.

07.10.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ilçesinde ilk kez tarım fuarı düzenlendi.

Erdemli Kaymakamlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Belediyesi ve daha birçok kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının desteği ile birincisi gerçekleştirilen 1. Erdemli Tarım Fuarı büyük ilgi gördü.

Fuar açılışında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, "Fuarın düzenlenmesindeki amaçlardan biri de bilinmeyen ürünlerin tanıtılması. Fuar ile yerelde bilinen teknolojilere, bilmediğimiz ama var olan teknolojileri de öğrenmek suretiyle, katkıda bulunmak, minimum bir enerji harcayıp maksimum gelir elde etmek amaçlanmıştır" dedi.

Dünyanın üretim noktasında yarış halinde olduğunu ifade eden Öztürk, "Marka üretiyorlar pazara sunuyorlar. Başkalarının oluşturduğu katma değeri böylece kendi insanlarının emrine alıyorlar. Bizde İnşallah Yaradan'ın bunca cömert davrandığı bu ürünlerimizi sınırlarımızın içini de bırakır, dışarıya kadar taşıyabilecek imkanlara sahip oluruz. Mersin'e sadece tarım penceresinden bakmamak ta lazım. Mersin'in el atılmamış birçok değerleri var. Geç kalınmış turizm açısından da hak ettiği değeri henüz alabilmiş değil" diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'da, çiftçinin layık olduğu yerde olmadığını ifade ederek, "Allah bize her şeyi vermiş, toprağımız bereketli, güneşimiz var, suyumuz var. Çiftçimiz çalışkan, inançla çalışıyor. Eksik olan ne ', yanlış olan ne' Sadece iyi yönetilmiyoruz. İyi yönetilemediğimiz için limonlarımız elimizde kalıyor. Parti ayrımı yapmaksızın her siyasetçi, çiftçiyi dinleyecek. Çiftçinin paşa gönlü kimi desteklerse o ayrı konu. Hepimizin görevi çiftçiyi desteklemek. O nedenle hepimizin çiftçimize bir özür borcu vardır" şeklinde konuştu.

Açılış töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'da fuarın bölgeye çok büyük katkısının olacağını belirterek, yöreye hareketlilik getireceğini ve birikimlerin paylaşılacağını kaydettiler.

Konuşmaların ardından fuar dualarla açıldı. Fuara vatandaşların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Fuar 3 gün açık kalacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarım Fuarına Politikacılar Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mersinli: Tebrikler erdemli ziraat odasına inadına mhp gümbür gümbür geliyoruz korkun akpliler 0 0 Yanıtla
  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement