Tarım İşçilerinin Zorlu Ramazan Mesaisi - Son Dakika
Güncel

Tarım İşçilerinin Zorlu Ramazan Mesaisi

Türkiye'nin en soğuk yerleşim yeri olarak bilinen Çaldıran'da hava sıcaklıklarının 30 dereceye çıkması, tarlalarda çalışan tarım işçilerine zor günler yaşatıyor.

28.06.2016 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en soğuk yerleşim yeri olarak bilinen Çaldıran'da hava sıcaklıklarının 30 dereceye çıkması, tarlalarda çalışan tarım işçilerine zor günler yaşatıyor.

Kış mevsiminde derecelerin sıfırın altında 40'lara kadar düşen ve Türkiye'nin en soğuk yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Çaldıran, hava sıcaklıklarının 30 dereceye çıkmasıyla soğuk günlerini arıyor.

Bunaltıcı sıcak havada çalışmak zorunda olan ilçe sakinleri, bir taraftan işlerini yaparken, bir taraftan da ramazan ayı nedeniyle oruç tutup, ibadetlerini yerine getirmeye çalışıyor.

Sığınacakları bir gölgeliğin olmadığı tarlalarda çalışan tarım işçileri de, bunaltan sıcak havada ektikleri ürünleri kontrol ederek, zamanı gelen ekinlerin de hasadını yapıyor.

Zor koşullarda çalıştıklarını anlatan tarım işçilerinden Salih Keleş, ramazan ayında olduklarını belirterek, bir yandan açlık ve susuzluk, diğer yandan kavurucu güneşle mücadele etmek zorunda olduklarını ifade etti.

Keleş, "Ramazan ayında çalışmak çok zor. Sıcaklık ve oruç nedeniyle ancak yarım gün çalışabiliyoruz. Oruçlu halde beden zayıf düştüğü için çok zor bir iş yapıyoruz. Bu nedenle ancak öğleye kadar çalışabiliyoruz. Oruçlu halde akşama kadar çalışmak meseledir. Hasat zamanında yapılmalı bu yüzden bayramdan sonraya da bırakamıyoruz." diye konuştu.

Ailesinin maddi durumunun düşük olması nedeniyle çalışmak zorunda kaldığını vurgulayan biçerdöver ustası Sinan Kaya ise, "Maddi durumum iyi olmadığı ve çocuklarım küçük olduğu için çalışmam lazım. Akşama kadar dayanmak zorundayım. Allah'tan korktuğum için şimdiye kadar orucumu tuttum. Özellikle su bizi zorluyor. Ama yine de dayanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarım İşçilerinin Zorlu Ramazan Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement