Tarım Kampı'na 30 Öğrenci Katıldı - Son Dakika
Yerel

Tarım Kampı'na 30 Öğrenci Katıldı

Tarım Kampı\'na 30 Öğrenci Katıldı

Kütahya’da bu yıl 3.’ncüsü düzenlenen ’Lider Çocuk Tarım Kampı’ ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan 30 lider adayının katılımı ile gerçekleştirildi.

27.06.2016 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da bu yıl 3.'ncüsü düzenlenen 'Lider Çocuk Tarım Kampı' ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan 30 lider adayının katılımı ile gerçekleştirildi.

Kamp süresince geleceğin liderlerine Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün gıda mühendislerince bakliyatın beslenmedeki önemine ilişkin eğitimler verildi, işletme ziyaretleri ile bahçe gezileri yapıldı.

Kampta öğrencilere robotla sağım yapılan modern hayvancılık işletmesine, yörede yetiştirilen meyvelerle reçel ve pestil yapılan gıda üretim işletmesine, leblebi üretim ve paketleme işlemesine, Kütahya ve çevre illere hizmet sunan doğal soğuk hava depolarına, çilek üretimi yapılan bahçelere ziyaretler gerçekleştirerek tarım ürünlerinin tarladan sofraya gelesiye kadar geçtiği aşamaları gösterildi.

Lider adayları kampın temasına uygun olarak 'Tarımda ve beslenmemizde bakliyatların önemi' konulu kompozisyon yarışmasına Kütahya'dan aday olacak yarışmacının belirlenmesi amacıyla makale yazdıkları yarışmada, Kütahya Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Türkoğlu'nun kaleme aldığı 'Baklagillerin önemi' başlıklı yazısı birinci seçildi.

Kamp etkinliklerinin son gününde Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde kamp için ayrılan özel alanda düzenlenin şenlikte çuval koşusu, halat çekme ve yumurta taşıma yarışları düzenlendi.

Öğrencilere katılım belgeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş tarafından takdim edildi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarım Kampı'na 30 Öğrenci Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement