Tarım Sigortalarında Yüzde 50 Devlet Desteği - Son Dakika
Yerel

Tarım Sigortalarında Yüzde 50 Devlet Desteği

Siirt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarım sigortalarındaki yüzde 50 devlet desteğinin devam ettiğini bildirdi.

18.12.2014 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarım sigortalarındaki yüzde 50 devlet desteğinin devam ettiğini bildirdi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın girişimleri sonucu yaklaşık 8 yıldır uygulanmakta olan tarım sigortalarındaki yüzde 50 devlet desteğinin devam ettiğini belirtti.

Üreticilerin tüm tarla ürünleri gibi büyükbaş, küçükbaş, kanatlı ve arı gibi hayvanlarının Bakanlığın kayıt sistemine kayıtlı olması kaydıyla sigorta yaptırabilecekleri ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Sigortalatılacak ürünler için ürünlerin üretildikleri tarım arazilerinin Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS), hayvanların ise Hayvancılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olmaları zorunludur. Kış mevsiminin gelmesi dolayısıyla geçen sezon yaşanan yoğun kar yağışının sebep olduğu hayvan ölümlerinin tekrar yaşanmaması için ayrıca hastalık ve zararlılar sonucu oluşabilecek ölümler içinde, hayvan sahiplerinin duyarlı olması ve TARSİM sigortası yaptırmaları önem arz etmektedir."

Açıklamada, 2014 yılı bahar ayında meydana gelen don olayı sonucu verim kaybı yaşanan fıstık ürününü hatırlatılarak, çiftçilerin, benzeri doğa olaylarının 2015 yılında da olabileceğini dikkate alarak ürünlerini dolu, don, fırtına gibi doğa olaylarına karşı sigortalatmalarının önemine değinildi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarım Sigortalarında Yüzde 50 Devlet Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement