Tarım ve Hayvancılığa 'büyükşehir' Desteği - Son Dakika
Ekonomi

Tarım ve Hayvancılığa 'büyükşehir' Desteği

Tarım ve Hayvancılığa \'büyükşehir\' Desteği

TÜYAP’ın düzenlediği tarım ve hayvancılık fuarının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da tarım ve hayvancılıkla ilgilenenlerin bundan sonra Büyükşehir Belediyesi’nce destekleneceğini bildirdi.

13.10.2014 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜYAP'ın düzenlediği tarım ve hayvancılık fuarının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da tarım ve hayvancılıkla ilgilenenlerin bundan sonra Büyükşehir Belediyesi'nce destekleneceğini bildirdi.

Başkan Altepe, TÜYAP Fuarcılık A.Ş. tarafından Bursa'da düzenlenen ve alanında Türkiye'nin en büyüğü olan  BURTARIM 2014 fuarının açılışında konuştu. Yalova Yolu'ndaki TÜYAP yerleşkesinde gerçekleştirilen fuarın açılışına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, protokol üyeleri ve sektör temsilcileri de katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarımın stratejik bir değer olduğunu ifade ederek, bu konuda en azından Bursa olarak kendine yeterli hale gelmek için çabaladıklarını söyledi. Büyükşehirlerin seçimlerle birlikte ilçelerle bütünleşerek Bütünşehir olmasından sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı'nı kurduklarını hatırlatan Başkan Altepe, kentte yapılan tarım ve hayvancılığı artırmak istediklerini ifade etti. Bütünşehir uygulaması kapsamında artık tüm ilçelere destek vereceklerini kaydeden Başkan Altepe, tarladaki üretimin artmasından depolamaya, malın ambalajlanmasından pazar bulma aşamasına kadar Büyükşehir Belediyesi olarak her aşamaya dahil olacaklarını açıkladı.

Bursa'daki tarım ve hayvancılığa sadece Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı'yla hizmet vermediklerini, işlerin daha aktif ve sektörel yürümesi için belediye bünyesinde Tarım AŞ'yi kurduklarını belirten Başkan Altepe, "Bütünşehir uygulamasına geçer geçmez hızlı şekilde çalışmalara başladık. Kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Tarım AŞ, rutin sektörel faaliyetlerin yanında tüm sebze hallerinin yönetimini de gerçekleştirecek. Tüm ilçelere, köylere girmiş olacağız. Bugüne kadar verilmesi gereken fakat verilemeyen yerel destek, artık Büyükşehir'le birlikte sağlanmış olacak. Bunun örneklerini önümüzdeki günlerde sırayla, yavaş yavaş göreceğiz" dedi.

BURTARIM 2014'ün açılışında; Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ve TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de birer selamlama konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Tarım AŞ'nin standını ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; Vali Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı'ya Tarım AŞ'nin Ovazaatlı'daki tesislerinde köylüden alınan biberlerle üretilen 25 gramlık paketlerde kırmızı toz biberi tanıttı. Tarım AŞ'nin standında davetlilere, BESAŞ AŞ'nin Keles tesislerinde yapılan süt ürünleri de ikram edildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tarım ve Hayvancılığa 'büyükşehir' Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement