Tarım Ve Hayvancılığın Kalbi Burdur'da Atacak - Son Dakika
Güncel

Tarım Ve Hayvancılığın Kalbi Burdur'da Atacak

Tarım-hayvancılıkta ''Geleneksel ile Modern'', 21 ile 24 Mayıs tarihleri arasında Burdur'da düzenlenecek ''Teke Yöresi Hayvancılık Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'' ile bir araya gelecek.

18.03.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de hayvancılık potansiyelinin yüksek olduğu bölgelerin başında gelen Teke Yöresi dev bir fuar organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Burdur, Denizli, Isparta, Muğla, Antalya ve Uşak ile Afyonkarahisar'ı merkeze alan fuarın katılımcı profili ve içeriği Türkiye'nin tüm bölgelerinde gerçekleştirilen zirai faaliyetleri kapsayacak yönde şekillendirildi.

DEV FUAR ALANI DİKKAT ÇEKİYOR

17.000 m2 alan üzerinde kurulacak fuarda en son teknolojiler öne çıkarken; bölgenin ticari potansiyeli gözler önüne serilecek. Teke Yöresi haricinde; İzmir, Manisa, Aydın ve Konya'dan sektör temsilcilerinin ziyaret edeceği fuarda; tarımsal mekanizasyon, traktör ve biçerdöverler, tarım makineleri, su ve sulama teknikleri, seracılık, sera kostrüksiyon ve ekipmanları, gübreler, tohum, fide, fidan ve bahçecilik, zirai ilaçlar, tarımsal kimya ürünleri, ekolojik tarım, hayvancılık, canlı hayvan, hayvan yetiştiriciliği, hayvansal üretim makineleri, hayvan sağlığı ve veterinerlik hizmetleri, hayvancılık ekipmanları, yem sektörü, ambalaj ve ambalaj ekipmanları, toprak ölçüm sistemleri ve organik tarım ekipmanları sergilenecek.

ANADOLU'NUN VAZGEÇİLMEZ RENGİ YÖRÜK KÜLTÜRÜ ÖN PLANDA

Canlı büyükbaş ve küçükbaş hayvan ırklarının sergileneceği Bölgenin ilk ve tek Tarım ve Hayvancılık Fuarına yaptıkları katkılardan ötürü; Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Başar, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Kamil Özcan, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümtaz Nazlı başta olmak üzere tüm Birlik ve Odalara teşekkür eden Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan düzenledikleri organizasyon ile Teke Yöresi'nin tarım-hayvancılıktaki etkinliğinin tüm Türkiye tarafından bir kez daha anlaşılacağını ifade etti. Teke bölgesi denildiğinde akla Yörük kültürü ve motiflerinin geldiğine vurgu yapan Ceylan, fuar organizasyonunda; Antalya'dan Fethiye'ye, Burdur'dan Uşak'a kadar geniş bir çerçeveye hitap edecek içerik hazırladıklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarım Ve Hayvancılığın Kalbi Burdur'da Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement