Tarım ve İnsan Sergisi Manisalılarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Tarım ve İnsan Sergisi Manisalılarla Buluştu

Tarım ve İnsan Sergisi Manisalılarla Buluştu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından toprağın ve tarımın önemine vurgu yapmak için düzenlenen Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Sergisi'nin üçüncü durağı Akhisar.

02.09.2014 10:19  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Sergisi'nin üçüncü durağı Akhisar oldu.

2009 yılından bu yana düzenlenen Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girerek sergilenmeye değer bulunan eserler, Akhisar Belediyesi Fuaye Salonunda fotoğraf severlerle buluştu.

Serginin açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Akhisar İlçe Müdürü M. Akif Şenyürek, Gölmarmara İlçe Müdürü Engin Aykuş, Köprübaşı İlçe Müdürü Ali Demir, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, "2013 yılında 5'incisi düzenlenen ve tüm Türkiye'de sergiye çıkan tarım ve insan konulu fotoğraf yarışmasında jürinin sergilenmeye değer bulduğu fotoğraflar İl ve İlçe Müdürlüğümüz tarafından Manisalıların beğenisine sunuldu. Toplam 6 kategoride dereceye giren 70 fotoğraf 1 - 5 Eylül tarihleri arasında Akhisar Belediyesi Fuaye Salonunda sergilenecek. Tüm Manisalıları tarımın öneminin bu kadar güzel anlatıldığı, sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesine katkı sağlayan bu sergiyi ziyaret etmelerini bekliyoruz" dedi.

Yarışma sayesinde tarımla hiçbir ilgisi olmayan insanların bile köy kültürü hakkında bilgi sahibi olduklarını ifade İl Müdürü Çebi, "Fotoğraflarda, tarım ve insan ilişkisi çok güzel anlatılıyor. Türkiye'nin birçok yerinde çekilmiş bu karelerde, topraktan, balıkçılığa kadar pek çok konu var. Bu yarışma insanımızın doğaya ve çevreye ne kadar duyarlı olduğunu bir kez daha gösteriyor" şeklinde konuştu.

Sergide herkesin kendinden bir şeyler bulabileceğini söyleyen Çebi, "Tüm vatandaşlarımızı fotoğrafların sergileneceği 5 günlük süre boyunca mutlaka sergiyi gezmelerini bekliyoruz. Başta bu fotoğrafları çekmek için emek harcayan ve serginin hazırlanmasında çalışan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarım ve İnsan Sergisi Manisalılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement