Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı - Son Dakika
Yerel

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi programı düzenlendi.

17.11.2014 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi programı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Hacı Yıldız, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bilimsel teknolojiye uygun üretimler yapılabilmesi için birçok konuda hibe destekleri yaptığını belirterek, Türkiye'de 42 ilin AB Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) projeleri kapsamında olduğunu söyledi. 81 il de İPARD kapsamına alınması konusunda büyük bir çalışmanın bulunduğunu anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"İPARD kapsamı dışında olan illerin bir baskısı vardı. İPARD kapsamında değil de İPARD'a benzer bir şekilde kırsal kalkınmayı ve ekonomik yatırımlarını kapsamını genişleterek aradaki farklılıkları kaldırarak güzel bir program hazırlandı ve uygulamaya konuldu. Önceden şahıslar, tüzel kişilikler ayrı, gerçek kişilikler de ayrı bir destek alabiliyordu. Yapılan uygulamada, daha önceden hayvancılıkla ilgili sabit yatırımlar yoktu, şimdi hayvancılıkla ilgili sabit yatırımlar konuldu. Bakanlık tarafından il müdürlüklerine verilen yetkiyle illerin önceliklerinin ön plana alındı ve bu kapsamda sabit yatırımları birinci sıraya konuldu. Şu anda 3 milyon liraya kadar üst sınır bir proje hazırlayabiliyoruz. Bu tüzel kişilik veya birlik, şirket de olsa 3 milyona kadar müracaatını yapabiliyor. O zaman bunun yüzde 50'sini yani 1 milyon 500 bin lirasını alabiliyor."

Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen'in konuşmasının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Abdullah Saray, program hakkında bilgi verdi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement