Tarıma Dayalı Sanayi Yatırımlarına Hibe Desteği - Son Dakika
Yerel

Tarıma Dayalı Sanayi Yatırımlarına Hibe Desteği

Siirt'te, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Tarıma Dayalı Sanayi Yatırımları" kapsamında yapılan 30 yatırıma 7 milyon lira hibe desteğinin sağlandığı bildirildi.

18.10.2014 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Tarıma Dayalı Sanayi Yatırımları" kapsamında yapılan 30 yatırıma 7 milyon lira hibe desteğinin sağlandığı bildirildi.

"Tarıma Dayalı Sanayi Yatırımları"nın 7 yıldır uygulandığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, bu yıl başvurusu kabul edilen 3 yatırımcıdan 2'si ile sözleşme imzalandıklarını söyledi.

Yatırımlarla, üretilen hayvansal ve bitkisel ürünlerin ekonomik olarak değerlendirilmesi ve istihdamın artırılması amaçlandığını ifade eden Murat, şöyle dedi:

"Bakanlığımız tarafından yaklaşık 7 yıldır uygulanmakta olan Tarıma Dayalı Sanayi Yatırımları kapsamında 30 civarında yatırım gerçekleştirilmiştir. Bu yatırımlara toplamda 7 milyon lira hibe desteği sağlanmıştır. Bu kapsamda 2014 yılında da Eruh ve Tillo ilçelerinde fıstık işleme, paketleme ve depolama tesisi yapılacak. Bu yatırımlar 2014 yılı içerisinde tamamlanacak. Proje kapsamında 2 işletmeye 300 bin lira hibe desteği verilecek." - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarıma Dayalı Sanayi Yatırımlarına Hibe Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement