Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Toplantısı

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Toplantısı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulamaya konulan "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında, "Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

16.02.2017 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulamaya konulan "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında, "Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Zirai Karantina Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, Samsun İşkur Müdürü Haşim Meydan, SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, kurum yetkilileri ve kadın girişimciler katıldı.

"Hem tarımda iyi olacağız hem sanayide iyi olacağız"

Tarımda çalışan kadınların önemine vurgu yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Onun için program kapsamında doğru bir hedef kitle seçilmiş. Bütün gelişmiş ülkelerden tarımsal ürün ithal ediyoruz. Normalde sanayileşmiş ülkelerden almamız gereken sanayi ürünleri değil mi? Buğdayı biz nereden alıyoruz? Mısırı nereden alıyoruz? ya Hollanda'dan peynir alıyoruz, Amerika'dan buğday mısır alıyoruz ya da Rusya, Ukrayna'dan ceviz alıyoruz. Onun için bu kandırmacadan kurtarmamız gerekiyor. Gelişmiş olmak tarımı ihmal edip sanayide yükselmek değil. Hem tarımda iyi olacağız hem sanayide iyi olacağız. Becerebiliyorsak her alanda iyi olacağız. Bunların tamamının atbaşı gitmesi lazım" dedi.

"İstişare eden yanılmaz"

"Ziraat fakültesi öğrencilerine de 'geleceğin tarımı nasıl olmalıdır'ı anlatmamız lazım" diyen Vali Şahin şöyle konuştu: "Diğer taraftan bizim bir yanlışımız var. Mesela üniversite okuyan arkadaşlarımız veterinerliği bitiriyor hayvanları tanıyamıyor, ziraat fakültesini bitiriyor hiç tarlaya bahçeye girmemiş. Zaten hep yanlışımız burada. Gittik Çarşamba Ovası'na İletişim Fakültesini, Hukuk Fakültesini kurduk. Veterinerlik ve Ziraat Fakültesi kampüsün içerisinde Tıp Fakültesinin yanında. Bunlar çarpık şeyler. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama olmaz. Biz elbirliğiyle bazı şeyleri durdurmamız gerekiyor. Sürekli vurguladığımız bir şey var çaresizseniz çare sizsiniz. Bu konuda da yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Amacımız hemen Çarşamba'daki Hukuk Fakültesi kapatılsın buraya gelsin diye değil. Ama baştan planlarken bunu uygun planlamamız gerekir. Bafra'da olması gereken fakülte ne? Tuttun Turizm Fakültesini oraya koydun. Bu konularla ilgili vatandaşı dikkate almamız gerekir. Ben yaptım oldu bu yanlış bir şey. İstişare eden yanılmaz. Bafra'daki vatandaşa buraya ne kuralım diye sor, onun söylediğini yap yanılmazsın." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement