Tarımsal Desteklemeler Gap Çiftçisine "Can Suyu" Oldu - Son Dakika
Yerel

Tarımsal Desteklemeler Gap Çiftçisine "Can Suyu" Oldu

Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da, zor bir yılı geride bırakan çiftçiler, tarımsal destekleme ödemeleriyle rahat nefes aldı.

02.03.2015 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da, zor bir yılı geride bırakan çiftçiler, tarımsal destekleme ödemeleriyle rahat nefes aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2015 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında, üreticilere başta mazot, gübre ve toprak analiz desteği olmak üzere çeşitli kalemlerde yapılan destek üreticinin yüzünü güldürdü.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ödemelerden dolayı başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere hükümet üyelerine teşekkür etti.

Tarımsal destekleme ödemelerinin çiftçilerin kimlik numarasının son hanesine göre yapılacağını aktaran Eyyüpoğlu, ödemelerin çiftçiyi memnun ettiğini söyledi.

Çiftçiler açısından 2014 yılının zor geçtiğini ifade eden Eyyüpoğlu, "Başta zirai don olmak üzere tarımsal girdilerin artması ve bazı ürünlerdeki fiyat düşüklüğü nedeniyle çiftçi zor bir yıl geride bıraktı. Tarımsal desteklemelerin ödenmeye başlaması hem çiftçimiz hem de piyasa için can suyu oldu" dedi.

Şanlıurfalı çiftçi Ahmet Yağız da özellikle farklı geliri olmayan üreticiler için kış aylarının maddi açıdan sıkıntılı geçtiğini belirtti.

Ödemelerin, arazilerini yeni sezona hazırlayan çiftçiye rahatlattığını belirten Yağız, üreticilerin ödemeler sayesinde banka kredisi çekmeden ihtiyaçlarını karşılayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarımsal Desteklemeler Gap Çiftçisine 'Can Suyu' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement