Tarımsal Sulama Beydağ Barajı'nın Doluluk Oranını Düşürdü - Son Dakika
Yerel

Tarımsal Sulama Beydağ Barajı'nın Doluluk Oranını Düşürdü

Tarımsal Sulama Beydağ Barajı\'nın Doluluk Oranını Düşürdü

İzmir’de, Küçük Menderes Havzasında tarımsal sulama amacıyla kullanılan barajlarda doluluk oranının Beydağ’da yüzde 44, Zeytinova’da ise yüzde 24 olduğu bildirildi.

19.08.2015 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Küçük Menderes Havzasında tarımsal sulama amacıyla kullanılan barajlarda doluluk oranının Beydağ'da yüzde 44, Zeytinova'da ise yüzde 24 olduğu bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Küçük Menderes Havzasında sulama amacıyla kullanılmaya başlayan 248 milyon metreküp kapasiteli Beydağ Barajı'nda doluluk oranı yüzde 44 olarak ölçüldü. Beydağ Barajı'nın geçen yılın aynı dönemine göre doluluk oranının yüzde 33 olduğu bildirildi. 36 milyon metreküp kapasiteli Zeytinova Barajı'nda ise 9 milyon 155 bin metreküp su olduğu ve barajdaki geçen yıl yüzde 4 olan doluluk oranının artışla bu yıl yüzde 24 olduğu belirtildi.

"İSRAFA İZİN VERMEYİN"

Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, Nisan ayında yaklaşık yüzde 58 doluluk oranına sahip olan Beydağ Barajı'nda sulama sezonunda 34 milyon metreküplük bir azalmanın yaşandığını ifade ederek üreticileri israfa karşı uyardı.

Kaptan, "Nisan ayında karların erimesi ve yağışlarla birlikte yüzde 58'e kadar yükselen doluluk oranı sulama sezonunda doğal olarak düşüş gösterdi. Sulamaya yeni açılan sahalarımız da oldu. Üreticilerimizin sulama sezonunda verimli toprakların sürüklenmesine izin vermeden, üretim yollarını dereye çevirmeden, bitkilere aşırı sulamayla zarar vermeden bilinçli bir biçimde sulama yapmaları gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz. Ekiplerimiz sahada fakat üreticilerimizin de israfa izin vermemelerini istiyoruz. Beydağ Barajı hepimizin ve geleceğimizin" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarımsal Sulama Beydağ Barajı'nın Doluluk Oranını Düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement