Tarımsal Ürünlere İhracat İadesi Yardımları Belirlendi - Son Dakika
Ekonomi

Tarımsal Ürünlere İhracat İadesi Yardımları Belirlendi

Tarımsal Ürünlere İhracat İadesi Yardımları Belirlendi

Uluslararası piyasalarda rekabet gücünü ve ihracat potansiyelinin artırılması amacıyla tarımsal ürünlerde uygulanacak ihracat iadesi oranları belirlendi.

28.08.2014 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası piyasalarda rekabet gücünü ve ihracat potansiyelinin artırılması amacıyla tarımsal ürünlerde uygulanacak ihracat iadesi oranları belirlendi.

Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2014'ten geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Türkiye'nin tarımsal ürünlerinin uluslararası piyasalarda rekabet gücünü ve ihracat potansiyelini artırmayı amaçlayan karar, Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonundan karşılanmak üzere ihracat iadesi yardımlarından yararlanacak ürün cinslerini, ihracat iade miktarlarını, miktar barajlarını ve bunlara yapılacak azami ödeme oranlarını belirliyor.

Buna göre, kümes hayvanları etleri (sakatatlar hariç), yumurta, bal, buket yapmaya elverişli veya süs amacına uygun cinsten çiçek ve tomurcuklar, dondurulmuş ve kurutulmuş sebzeler, meyveler, zeytinyağı, hazır ve konserve balıklar, kümes hayvanları etinden, sakatatından yapılmış sosisler ve benzeri ürünlerle kümes hayvanları etinden hazırlanmış veya konserve edilmiş ürünler, çikolata ve kakao içeren gıda müstahzarları, makarnalar, bisküvi, gofret ve kekler, dondurulmuş sebze, meyve ile meyve sebze işleme sanayine dayalı gıda maddeleri, reçel, jöle, marmelat ile meyve veya sert kabuklu meyve püreleri veya pastları, meyve ve sebze suları ile meyve nektarları ihracatının kararla belirlenen miktardaki ihracatına yüzde 15 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda ihracat iadesi yapılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tarımsal Ürünlere İhracat İadesi Yardımları Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement