Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemeleri Kararı Yayınlandı - Son Dakika
Yerel

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemeleri Kararı Yayınlandı

Eskişehir İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemeleri ile ilgili Bakanlar Kurulu'nun kararını açıkladı.

23.09.2016 12:54  Güncelleme: 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemeleri ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının yayınlandığını açıkladı.

Söğüt, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2016/9152 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında; "Ülkenin tarımsal yayım ve danışmanlık sisteminin çoğulcu, etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını sağlamak amacıyla, Bakanlıkça yetkilendirilerek tarımsal yayım ve danışmanlık hizmet sunan ziraat odası ve üretici örgütlerine, İşletme Bazlı Danışmanlık kapsamında Bakanlıkça verilen görevleri yerine getiren ziraat odası, üretici örgütlerinde istihdam edilen en fazla 5 tarım danışmanının her biri için 30 bin lira tarımsal yayım ve danışmanlık desteği 12 aylık hizmet sunumuna bağlı olarak eşit iki dilim halinde ödenir. Destekleme kapsamında tarımsal danışmanlık hizmeti alabilecek tarımsal işletmeler, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti verecek tarım danışmanı ve kuruluşlar, bu kuruluşlarda ve il/ilçe düzeyinde istihdam edilecek tarım danışmanı kotası, işletme bazlı danışmanlık kapsamında Bakanlıkça verilecek görevler, destekleme ödemesi kriterleri, destekleme ödemesi yapılacak kuruluşlar, denetleme ve cezaların uygulanması, desteklemenin geri alınması ve desteklemeden yararlanamayacaklar ile diğer hususlar Bakanlıkça çıkarılacak tebliğ ile ayrıca belirtilecektir" denildiğini belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemeleri Kararı Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement