Tarımsal Yenilik Projeleri Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Tarımsal Yenilik Projeleri Tanıtıldı

Tarımsal Yenilik Projeleri Tanıtıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde, ‘araştırma-yayım-çiftçi bağının güçlendirilmesi amacına yönelik buğday, nohut, çeltik ve s.mısır’ konulu 4 adet tarımsal yenilik projesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

06.03.2014 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde, 'araştırma-yayım-çiftçi bağının güçlendirilmesi amacına yönelik buğday, nohut, çeltik ve s.mısır' konulu 4 adet tarımsal yenilik projesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Kibar Ak, İl Müdür Yardımcı Nail Kırmacı, Enstitü Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Dr. Hüseyin Özçelik, proje yürütücüleri, Bafra, Çarşamba, Terme, Vezirköprü, Havza, Alaçam, Tekkeköy, 19 Mayıs, Kavak, Ladik ve Asarcık İlçe Müdürleri ile ilgili teknik personel katıldı.

Toplantının açılış konuşması Kadir Güven tarafından yapıldı. Güven, 2012 yılından itibaren başlatılan bu proje kapsamında araştırma enstitüleri tarafından sonuçlandırılan projeler tahtında elde edilen tarımsal yeniliklerin çiftçi şartlarında yaygınlaştırılması amacıyla enstitü müdürlükleri ile il müdürlükleri arasında bir işbirliği ve koordinasyon çerçevesinde saha çalışmalarının yürütüldüğünü, ilçe müdürlüklerinde görevli yayım personelinin de katılımıyla sağlanan proje bütünlüğü ve disiplini içerisinde uygulamaya geçildiğini, bu kapsamda 2013 yılında kuru fasulye ve fındık zurufu kompostu konusunda 2 projenin başlatıldığını, yeni teklif 4 adet projeyle birlikte toplam 6 adet projenin yürütüleceğini söyledi.

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Kibar Ak ise yaptığı konuşmada, enstitünün tarımsal bilgi ve teknoloji geliştirdiğini, tarımsal yenilik olarak ifade edilen bu gelişmelerin çiftçi şartlarında uygulamalarının yaygınlaştırılmasının önemli bir amaç olduğu kadar, bakanlık tarafından enstitü ve il müdürlüklerine yüklenen bir görev olması yönüyle de her durumda işbirliği ve koordinasyonun önem arz ettiğini ifade ederek, daha önceden uygulanan ve uygulanacak olan yeni projelerle birlikte araştırma-yayım-çiftçi bağının güçlendirileceğini ve projelerin konusuna giren ürünlerle alakalı çiftçilik sorunlarının büyük ölçüde giderileceğini vurguladı.

Yapılan konuşmaların sonrasında, program akışına uygun olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Erol Baş tarafından "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması" ve Ziraat Mühendisi ve proje yürütücüsü M.Rasi Uysal tarafından "Tarımın Stratejik Önemi Dünyada Türkiye'de ve Samsun İlinde Tarla Bitkileri Tarımı" konulu birer sunum yapıldı. Akabinde, enstitü personelinden olup proje yönetiminde yer alan Ziraat Yüksek Mühendisleri Dr. Erkan Özata, Arslan Uzun, Serkan Yılmaz ve Hasan Orhan Bayramoğlu tarafından da tarımsal yenilik projelerinin tanıtımı ve bilgilendirme sunumları yapıldı.

Program sonunda, Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Dr. Hüseyin Özçelik tarafından değerlendirme konuşması yapılarak katılımcılardan yöneltilen sorular cevaplandırdı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarımsal Yenilik Projeleri Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement