Tariş Başkanı Bircan: "Hedefimiz Yaklaşık Bin Beş Yüz Tonun Üzerine Çıkmak" - Son Dakika
Güncel

Tariş Başkanı Bircan: "Hedefimiz Yaklaşık Bin Beş Yüz Tonun Üzerine Çıkmak"

Aydın Tariş İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan, "İç piyasada şuanda bizim satış rakamlarımız şu an 500 ton civarlarında, tabi bu rakam az. Hedefimiz yaklaşık bin beş yüz tonun üzerine çıkmak.

25.03.2017 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Tariş İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan, "İç piyasada şuanda bizim satış rakamlarımız şu an 500 ton civarlarında, tabi bu rakam az. Hedefimiz yaklaşık bin beş yüz tonun üzerine çıkmak." dedi.

Bircan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye genelinde Tariş ürünlerini satan bayi temsilcileriyle Germencik ilçesindeki incir işleme tesisinde buluştu.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bircan, amaçlarının bayi temsilcilerine, incirin nasıl hazırlandığını ne gibi işlemlerden geçtiğini ve tüketiciye nasıl ulaştırıldığını göstermek olduğunu söyledi.

Toplantıya 34 bayi temsilcisinin katıldığını belirten Bircan, "Burada amacımız incir birliğinin ve incir üretimimizin farklı olduğunu bayilerimize yerinde göstermek istedik. Önemsedik, onları dinledik. Onların taleplerini aldık. Amacımız üreticilerimizin ürettiği ürünleri daha iyi değerlendirerek ellerine daha iyi para geçmesi üreticileri korumak aynı zamanda incir birliğimizin satışlarını artırmak." şeklinde konuştu.

İncirin iç tüketiminin az olduğuna dikkati çeken Bircan, "İç piyasada bizim satış rakamlarımız şu an 500 ton civarlarında, tabi bu rakam az. Hedefimiz yaklaşık bin beş yüz tonun üzerine çıkmak. Onun için bayilerimizi buraya davet ettik. Burada incirin nasıl işlendiğini, nasıl onların önüne geldiğini, görmeleri adına bir de bizim farklılığımızı ön plana çıkarmak adında onları da dinledik.

İnşallah önümüzdeki yıllardan itibaren bayilerimizi dinledikten sonra onların taleplerini aldıktan sonra bu iç tüketimindeki satışlarımızın daha yükseleceğini umuyorum." ifadelerini kullandı.

Aldıkları incirlerin yüzde 70'ini ihraç ettiklerini belirten Bircan, "30 ülkeye ihracatımız var. Yaklaşık 2 bin ton ihracat yapıyoruz. Avrupa'nın tamamı Almanya, Fransa, İngiltere olmak üzere özellikle uzak doğuda, Japonya buraya ürün satmak kolay değil. Bunun yanında Çin, Tayvan, Kore, Malezya, Amerika Birleşik Devletleri ve Orta Doğu ülkelerine gönderiyoruz." diye konuştu.

Tariş Başkanı Bircan: "Hedefimiz Yaklaşık Bin Beş Yüz Tonun Üzerine Çıkmak"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tariş Başkanı Bircan: 'Hedefimiz Yaklaşık Bin Beş Yüz Tonun Üzerine Çıkmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası başladı. 27 ülkeden 108 sporcu, İbrahim Çolak Cimnastik Salonu'nda gerçekleşen organizasyona katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri yapıldı. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon, 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement