Tariş İncir Birliği Başkanı Bircan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Tariş İncir Birliği Başkanı Bircan Açıklaması

Aydın Tariş İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan, "İç piyasada şuanda bizim satış rakamlarımız şu an 500 ton civarlarında, tabi bu rakam az. Hedefimiz yaklaşık bin beş yüz tonun üzerine çıkmak.

25.03.2017 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Tariş İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan, "İç piyasada şuanda bizim satış rakamlarımız şu an 500 ton civarlarında, tabi bu rakam az. Hedefimiz yaklaşık bin beş yüz tonun üzerine çıkmak." dedi.

Bircan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye genelinde Tariş ürünlerini satan bayi temsilcileriyle Germencik ilçesindeki incir işleme tesisinde buluştu.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bircan, amaçlarının bayi temsilcilerine, incirin nasıl hazırlandığını ne gibi işlemlerden geçtiğini ve tüketiciye nasıl ulaştırıldığını göstermek olduğunu söyledi.

Toplantıya 34 bayi temsilcisinin katıldığını belirten Bircan, "Burada amacımız incir birliğinin ve incir üretimimizin farklı olduğunu bayilerimize yerinde göstermek istedik. Önemsedik, onları dinledik. Onların taleplerini aldık. Amacımız üreticilerimizin ürettiği ürünleri daha iyi değerlendirerek ellerine daha iyi para geçmesi üreticileri korumak aynı zamanda incir birliğimizin satışlarını artırmak." şeklinde konuştu.

İncirin iç tüketiminin az olduğuna dikkati çeken Bircan, "İç piyasada bizim satış rakamlarımız şu an 500 ton civarlarında, tabi bu rakam az. Hedefimiz yaklaşık bin beş yüz tonun üzerine çıkmak. Onun için bayilerimizi buraya davet ettik. Burada incirin nasıl işlendiğini, nasıl onların önüne geldiğini, görmeleri adına bir de bizim farklılığımızı ön plana çıkarmak adında onları da dinledik.

İnşallah önümüzdeki yıllardan itibaren bayilerimizi dinledikten sonra onların taleplerini aldıktan sonra bu iç tüketimindeki satışlarımızın daha yükseleceğini umuyorum." ifadelerini kullandı.

Aldıkları incirlerin yüzde 70'ini ihraç ettiklerini belirten Bircan, "30 ülkeye ihracatımız var. Yaklaşık 2 bin ton ihracat yapıyoruz. Avrupa'nın tamamı Almanya, Fransa, İngiltere olmak üzere özellikle uzak doğuda, Japonya buraya ürün satmak kolay değil. Bunun yanında Çin, Tayvan, Kore, Malezya, Amerika Birleşik Devletleri ve Orta Doğu ülkelerine gönderiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tariş İncir Birliği Başkanı Bircan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement