Tarlaya Değil, Bilime Yolculuk" - Son Dakika
Yerel

Tarlaya Değil, Bilime Yolculuk"

Her yıl mevsimlik tarım işçisi olarak çeşitli kentlere gitmek zorunda kalan Şanlıurfalı öğrenciler, bu kez TÜBİTAK tarafından desteklenen projeyle bilim yolculuğuna çıkıyor Proje Koordinatörü Prof. Dr. Akan, "Ezberci eğitim sistemi yerine, bu tür projelerle uygulamalı eğitimin teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması.

20.10.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK tarafından desteklenen " Şanlıurfa'daki Öğrencilerin Bilime Yolculuğu" projesi kapsamında maddi durumu iyi olmayan 30 başarılı öğrenci, çeşitli illerde akademisyenlerle buluşacak.

Harran Üniversitesi (HRÜ), Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Gaziantep, Adana ve Konya'ya bilimsel teknik geziler düzenlenecek.

Proje Koordinatörü HRÜ Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 gün sürecek projenin maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencileri kapsadığını söyledi.

Programa 4 üniversiteden 5 bilim adamının katılacağını belirten Akan, 11 okuldan ilgi düzeyi yüksek öğrencilerin bilimle bulaşacağını ifade etti.

Projeyle öğrencilere bilimi sevdirmenin amaçlandığını vurgulayan Akan, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa'daki birçok öğrenci, hayatlarındaki birçok olumsuzluk nedeniyle bilim ve bilim insanıyla tanışmakta ne yazık ki geç kalıyor. Projemizin en büyük amacı bu tanışmayı, bilim ve teknolojinin merkezlerinde, konusunda uzman akademik personel eğitimleri ile yapmaktır. Etkinlikler sırasında çocukların bilimsel ve teknolojik buluşları yerinde görerek, uzman akademisyenlerin vereceği eğitimle pekiştirip, bilimsel bir alt yapı oluşturmaları istenmektedir. Ezberci eğitim sistemi yerine, bu tür projelerle uygulamalı eğitimin teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması en büyük temennimiz. Öğrencilere sınav korkuları yerine, bilimsel araştırmaları sevdirmeliyiz."

Etkinliklerde daha çok güncel konuların ele alınacağını dile getiren Akan, uzay bilimleri, yenilenebilir enerji, canlıların dünyası, biyoteknoloji ve bitkiler dünyası ile öğrencilere bilimin sevdirileceğini sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarlaya Değil, Bilime Yolculuk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement