Tarsus 10. Uluslararası Yarı Maratonu Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Tarsus 10. Uluslararası Yarı Maratonu Protokolü İmzalandı

Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Belediyesi bu yıl 10'cusu yapılacak olan Tarsus Uluslararası Yarı Maratonu'nun protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

11.02.2014 14:37  Güncelleme: 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmza törenine Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Okulları Kampus Kurulu Başkanı Kubilay Keçelioğlu, Tarsus Belediye Başkan Vekili Şerif Ali Günakın, Tarsus Okulları direktörü Charles Chris Hana, Belediye Başkan yardımcısı Kerim Tufan, , Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, belediye meclis üyeleri, Tarsus Maratonu komite üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Kaymakam Hasan Göç, Selçukhan Restaurant'ta düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, maratonun çok önemli bir organizasyon olduğunu ve 10. yılın çok önem taşıdığını söyledi.

Göç, konuşmasında bir şehrin kimliğinin olabilmesi için bu işe önem verilmesi gerektiğini belirterek, Bu emeğe STK'ların katkı koyması gerekiyor. Sağ olsunlar Tarsus Belediyemizin 10 yıldır başarıyla devam ettirdiği bu çalışmaya Tarsus Amerikan Koleji ve SEV' de yüreğini koyuyor ve bu örgütlenme sağlıklı bir şekilde Türkiye'nin de adını dünyaya duyuracak bir çalışmaya dönüşüyor. Ben bu maraton fikrini başlatan, bugünlere kadar getiren Tarsus Belediyemize, Sayın Belediye Başkanımıza yine bu işlerde desteğini eksik etmeyen sponsor kuruluşlara, Sağlık Eğitim Vakfına (SEV) ve Tarsus Amerikan Kolejine (TAC) teşekkür ediyorum. '' dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Sağlık ve Eğitim Vakfı ile birlikte gerçekleştirdikleri yarı maratonun geleneksel hale geldiğini belirterek, ''Tarsus'u sadece Türkiye'de değil, uluslararası arenada da tanıtıyoruz. Bu maratonla sporcuları, insanları barış ve kardeşlik ortamında bir araya getirerek, dünya barışına da katkı sağlıyoruz" diye konuştu. Başkan Kocamaz 'Tarsus her zaman söylediğimiz gibi geçmişi tarihin derinliklerine uzanan ve var olduğu sürece ilgi çekmiş, ipek yolu üzerinde kurulu bir cazibe merkezi, tabi dinlerin, dillerin, medeniyetlerin buluşma noktası olan bu kenti tanıtmak ve hak ettiği yere getirmek biz yöneticilerin boynunun borcu. Belediye hizmetleri olarak birçok eser ortaya çıkıyor ama bu eserlerden daha önemlisi bu kenti diri tutmak, bu kentte yaşayan insanları bir araya getirmek, barış ve huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşamalarını temin etmek, tabi bunları yaparken de belli ortak paydalar etrafında birleştirmek, bütünleştirmek, gelecekle ilgili endişeleri ortadan kaldırmak ve geleceğe güvenle yelken açmak. Tarsus'un tanıtımında artık 10'uncu yıl olması nedeniyle çok önemli bir rol üstlenen Tarsus Yarı Maratonu'nu son yıllarda Sağlı Eğitim Vakfı ve Amerikan Koleji ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Geçmişte Berdan Tekstille uzun yıllar sürdürdük ardından Temsa bir yıl devreye girdi. Ama biz istiyoruz ki taşın altına bu kentte yaşayan, özellikle bu kentten ekmeğini kazanan, para kazanan insanların mutlaka ellerini koymaları. Neticede bu tanıtımda pilava dökülen yağ araya gitmez misali onlarda kazançlı çıkacaklardır. Bu konuda Amerikan Koleji gibi herkesi göreve davet ediyoruz. Gelecek yıllarda da bu Maratonun kesintisiz bir şekilde sürdürülmesini şahsen ben yürekten arzu ediyorum. Bir şeyin başlatılması değil sürdürülebilirliği önemlidir. Onun içinde 20 yıldır Tarsus'ta başlatılan bütün etkinliklerin ve hizmetlerin bundan sonra da aynı şekilde Tarsus ortak paydasında insanları birleştirmek düşüncesiyle, Tarsus'un tanıtımına katkı sağlaması düşüncesiyle devam etmesini de özellikle temenni ediyorum. Bu artık kurumsallaşmış bir yapı. Özellikle basına da buradan bir çağrı yapıyorum. Bu işe artık özellikle Basın da sahip çıkmalı. Mutlaka destek veriyorsunuz ama sürdürülebilirlik açısından bunu söylüyorum. Yerel yöneticileri de bu tür konularda bir şekilde yönlendirmeye yönelik Tarsus'un geleceğini ve Tarsus'un tanıtımında belli bir katkı olması açısından göreve davet ediyorum. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu sözleşmenin Tarsus Yarı Maratonuna ve Tarsus'umuza, insanlığa barış, huzur ve kardeşlik yönünden katkı sunmasını da temenni ediyorum.' Dedi.

Tarsus Okulları Kampüs Kurulu Başkanı Kubilay Keçelioğlu ise yaptığı konuşmada, Yöremizde geleneksel hale gelen Uluslararası Yarı Maratona katkıları olduğu için mutlu olduklarını belirterek, her zaman destek olacaklarını ve destek vermekten gurur duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 10. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nun protokolü okunarak, imzalanırken, bütçesinin 400 bin lira olduğu ve bütçenin 120bin lirasının Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (SEV) geri kalanının ise Tarsus Belediyesi tarafından karşılanacağı bildirildi.

Bu yıl Maraton koşusu ardından düzenlenecek halk konserinde yapılan anket sonucunda birinci çıkan sanatçı Gökhan Özen sahne alacak.

Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu 16 Mart 2014 Pazar günü koşulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarsus 10. Uluslararası Yarı Maratonu Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement