Tarsus Belediyesi Avrupa Mükemmellik Ödülü İçin Finalist Oldu - Son Dakika
Güncel

Tarsus Belediyesi Avrupa Mükemmellik Ödülü İçin Finalist Oldu

Mersin'in Tarsus Belediyesi, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından Avrupa Mükemmellik Ödülü başvurusunda finalist olarak açıklandı.

23.09.2016 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus Belediyesi, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından Avrupa Mükemmellik Ödülü başvurusunda finalist olarak açıklandı. Tarsus Belediyesinden bir heyet 29 Eylül'de İtalya'nın Milano kentinde düzenlenecek törenle ödül alacak.

Tarsus Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarsus Belediyesi Türkiye'de en son 2013 yılında elde edilen "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nün ardından Avrupa Mükemmellik Ödülü yolculuğunda finalist oldu.

2016 yılı Şubat ayında yapılan başvuru sonrasında 25-29 Nisan tarihleri arasında İngiltere, İrlanda, Danimarka, İspanya ve Türkiye'den uzman değerlendiriciler tarafından gerçekleştirilen saha ziyaretiyle yapılan kapsamlı değerlendirme sonucunda, hazırlanan raporda ödül jürisinin de değerlendirmesiyle Tarsus Belediyesinin finalist olmasına karar verildi.

Bu sonuçla Tarsus Belediyesi, Avrupa Mükemmellik Yolculuğuna başvurduğu ilk yılında finalist olarak kabul edilen 15 kurumdan biri oldu. Finalistler arasında dünya çapında bilinen Bosch firmasının Almanya ve Portekiz'de fabrika veya şirketleri, Madrid'de bir yerel yönetim, İngiltere'den bazı okullar ve Türkiye'den İETT (İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmesi) ile Coca-Cola İçecek AŞ'nin Türkiye'deki tüm fabrikaları bulunuyor.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yaptığı açıklamada, Avrupa'da finalist oldukları için gururlu olduklarını, bunun kaliteli çalışmaların mükafatı olduğunu belirtti.

2002 yılından itibaren kalite çalışmalarına başladıklarını ifade eden Can, şunları kaydetti:

"Benim de 1997 yılından bu yana memur, müdür ve başkan yardımcılığı görevlerini yaparken içinde bulunduğum bu çalışmalarda öz değerlendirme yapmaya, vatandaş ve çalışan memnuniyetini ölçmeye, sunduğumuz hizmetleri verilerle yönetmeye başladık. Yaptığımız sürekli iyileştirmeler sonucunda sunduğumuz hizmetlerle Tarsus'u nakış nakış işledik. Kalite ve mükemmellik yolculuğumuzda basamakları bir bir çıkarak Türkiye'de Mükemmellik Büyük Ödülü alan ilk ve tek belediye olduk. 2002 yılında Türkiye Kalite Derneği'ne üye olarak çalışmalara başladık. 10 yılda elde edilen birçok başarının ardından 2013 yılında Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandık. Hayata geçirdiğimiz ve planladığımız projelerin yanında, hizmet kalitemizin sürekli arttırılmasına katkı sağlayan, kalite ve mükemmellik çalışmaları kapsamında 2015 yılında EFQM'e üye olduk. Üye olduktan sonra öz değerlendirme çalışmamıza devam ederek, iyileştirme projelerimizi belirledik ve hayata geçirmek üzere çalışmalar yaptık. Bu süreçte gerekli eğitimleri de aldık. Başvuru dökümanımızı çalışanlarımızın katkılarıyla hazırlayarak ödül başvuru takvimine göre EFQM'e teslim ettik. Belediyemizde yapılan saha ziyaretinin ardından sürecin sonunda değerlendirme ekibi tarafından finalist olduğumuz açıklandı. Ülkemize, ilçemize, belediyemize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarsus Belediyesi Avrupa Mükemmellik Ödülü İçin Finalist Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement