Tarsus Belediyesi Öğrencilere Uzaya Yolculuk Başlattı - Son Dakika
Yerel

Tarsus Belediyesi Öğrencilere Uzaya Yolculuk Başlattı

Tarsus Belediyesi Öğrencilere Uzaya Yolculuk Başlattı

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne kavuşan köylerdeki taşımalı eğitim veren okullara uzay çadırı kurduruyor.

15.10.2014 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne kavuşan köylerdeki taşımalı eğitim veren okullara uzay çadırı kurduruyor.

Öğrencilerle eğitici ve eğlendirici konular üzerine çalışmalar yaptıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 45 gün boyunca okullarda Uzay Çadırı kuracaklarını söyledi. Can, "Özellikle internet erişimi ve görsel eğlenceden yeterince faydalanamadıklarını düşündüğümüz köy okullarında öğrenim gören çocuklarımızın ilçe merkezinde eğitim gören çocuklarımızla eşit imkanlardan faydalanması amacı ile köy okullarına keşif küresi kuruyoruz. Planeteryum isimli bu keşif küresi içerisinde dünyanın oluşumu, gezegenler ve astronomi ile ilgili çocuklara yönelik eğitici ve eğlendirici bir belgesel film izlettiriyoruz. Planlamamızı yaptık. Taşımalı eğitim veren tüm köy okullarında yaklaşık 45 gün boyunca bu çadırımızı gezdireceğiz. Çocuklarımız bu milletin ve Tarsusumuzun geleceğidir. Çocuklarımız için elimizdeki tüm imkanlarımızı seferber ederek eğitim ve öğretimlerine katkı sağlamak sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereğidir" dedi.

Keşif Küresi ilk olarak Tarsus'a bağlı Kargılı ve Çiçekli mahallelerinde okul bahçesinde öğrencilerle buluştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarsus Belediyesi Öğrencilere Uzaya Yolculuk Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement