Tarsus'u Ateşe Verdiler - Son Dakika
Güncel

Tarsus'u Ateşe Verdiler

Tarsus\'u Ateşe Verdiler

Tarsus ilçesinde IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto eden grubun gösterisi sırasında, polis ekiplerine ateş açıldı. Bir çok iş yeri, ev, okul yakıldı.

09.10.2014 05:05  Güncelleme: 07:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto eden grubun gösterisi sırasında, polis ekiplerine ateş açıldı. Olayda dört polis yaralanırken, çevrede toplanan bir grup protestocuların üzerine yürümek istedi. İlçede göstericiler, sivil araçlara ateş ederken, bir çok ev ve iş yeri ateşe verildi. Fen ve Anadolu liseleri yakıldı. Göstericiler, bir traktör bayisini de yaktı.

8 MAHALLEDE GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Tarsus'ta Gazipaşa, Fahrettinpaşa, Şahin, Girne, Barbaros, Çağlayan, Tozkopran Zahit ve Fevziçakmak mahallelerinde IŞİD'in Kobani'ye dönük saldırılarını protesto gösterileri düzenlendi. Emine Boro İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan ana okulunun ikinci katına molotof kokteyli atan göstericiler, Mersin-Adana D-400 karayolunun 3 ayrı noktası ile Fahrettinpaşa ve Gazipaşa Mahallelerinde hemzemin geçidi de ateşe verdi. Gösteriler sırasında Fahrettin Paşa Mahallesi'nde dört polis, av tüfeği ile açılan ateş sonucu yaralandı.

ÜLKÜ OCAKLARI DA TOPLANDI

İlçede polislerin yaralanmasını haber alan bir grup, 4 ayrı noktadan yürüyüşe geçerek eylemlerin yoğun olduğu bölümlere geldi. Grup, sloganlar atarak mahalle girişinde önlem alan ve gösterilere müdahalede bulunan polislerin yanına gidip, birlikte hareket etmek istediler. Polislerin ikna ederek evlerine dönmelerini istediği grup ikna olmayınca, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amiri Mehmet Tüfek, akrep aracının üzerine çıkarak megafon ile gruba seslendi. Tüfek, "Biz gerekli müdahaleyi yapıyoruz, sizlere teşekkür ediyoruz. Lütfen evlerinize dönün. Sizlere bir şey olması bizi üzer" diyerik grubun dağılmasını istedi. Ancak kalabalık grup bir türlü dağılmadı. Bunun üzerine Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç ile MHP'li Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kalabalıktan sağduyulu olmalarını istedi. Konuşmaların ardından kalabalık grup dağıldı.

BDP BİNASI ATEŞE VERİLDİ

Şehit Mustafa Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi'nde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe binası kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verildi. Binadan dumanların yükseldiğini görenler tarafından durumun itfaiyeye ve polise bildirilmesi üzerine olay yerine gelen TOMA ile iki itfaiye aracı, binadaki yangına müdahale etti. Yangın nedeniyel parti binası kullanılamaz hale geldi. Çevrede tedbir alan polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarsus'u Ateşe Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • mustafa: Barış dediniz yaktınızDemokrasi dediniz yıktınızEğitim dediniz okul yaktınız, öğretmen öldürdünüzHizmet dediniz hizmet için gelenleri öldürdünüz3 aylık bebeleri kurşunladınızKürtlere kucak açan askeri taşladınızSiz iyiliği hak etmiyorsunuzCahil hergele sürüsüOturunda biraz kendinizi geliştirinDüşünmeyi öğreninÖğreninde hayvandan farkınız olsun 7 1 Yanıtla
  • adanalı01: Adiler bu toprağkta yaşayacaklar bu toprağa hainlik yapacaklar yok böyle birşey 6 0 Yanıtla
  • ahmet: akp yakılsa HDPli yapar, HDP binası yakılınca kimliği belirsiz olur. bu nasıl iş yahu. bu ikililik memlekete zarar veriyor. 3 2 Yanıtla
  • Kadir: Tarsusta durum çok kötü. . Haberde yazılmamış ama traktör bayisi dedikleri yerin arkasında eskiden Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılan büyük bir binayı daha yaktılar. aynı mevkide d-400 üzerindeki tabela ve trafik ışıklarını kırıp döktüler. 1 1 Yanıtla
  • AHMET: yazık :( çok yazık. . . 0 0 Yanıtla

Advertisement