Tarsus?ta Darbe Girişiminde Şehit Düşenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Güncel

Tarsus?ta Darbe Girişiminde Şehit Düşenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Tarsus?ta Darbe Girişiminde Şehit Düşenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Tarsus'ta darbe girişiminde şehit düşenler için gıyabi cenaze namazıMersin'in Tarsus İlçesi'nde darbe girişimini önlemeye çalıştıkları sırada şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

18.07.2016 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus'ta darbe girişiminde şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde darbe girişimini önlemeye çalıştıkları sırada şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İlçe Müftülüğü'nün Ulu Camide düzenlendiği gıyabi cenaze namazına, Kaymakam Bekir Atmaca, Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, bazı meslek odası başkanları, Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Müftüsü Hayri Erenay, gıyabi cenaze namazından önce yaptığı konuşmada, darbe girişimi ile Türkiye'de bir iç savaş çıkartılmak istendiğini belirterek, din görevlileri ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak devletin yanında olduklarını söyledi. Erenay, yaşananlar Türkiye'de yaşayanların büyük bir birliktelik gösterdiğini ifade ederek, "Bu meydanlardan Müslümanların dua duruşları eksik olduğu günden beri çakallar kendilerini aslan kabul ettiler. Dindar, Müslüman, milliyetçi muhafazakar kesim devletine bağlı olan tüm kesimler, sol, sağ hiç birisi bizi ilgilendirmiyor. Devlet, din, vatan, bayrak diyen tüm kesimler olarak dua duruşumuzu bozmuyoruz. Şehitlerimize rabbimizden rahmet diliyoruz, bizi yolumuzdan ayırmak isteyenlere fırsat vermesin. Biz Müslüman'ız. Kanımızın son damlasına kadar devletimizin yanındayız. Rabbim, düzenimizi bozdurmasın, birlik ve beraberliğimizi zedelemek isteyenlere fırsat vermesin" dedi.

Konuşmanın ardından Müftü Erenay cenaze namazını kıldırırken şehitler için dua edildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin),(DHA) -

===========

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarsus?ta Darbe Girişiminde Şehit Düşenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement