Tarsus'ta Eskimiş ve Yıpranmış Askılı Çöp Kutuları Değişiyor - Son Dakika
Yerel

Tarsus'ta Eskimiş ve Yıpranmış Askılı Çöp Kutuları Değişiyor

Tarsus\'ta Eskimiş ve Yıpranmış Askılı Çöp Kutuları Değişiyor

Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, askılı çöp kutularını otobüs duraklarına ve kentin çeşitli noktalarına yerleştirmeye başladı.

15.08.2014 11:03  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, kent temizliği açısından önemli bir araç olarak kullanılan askılı çöp kutularını otobüs duraklarına ve kentin çeşitli noktalarına yerleştirmeye başladı. Özellikle otobüs duraklarında bekleyen vatandaşların atıklarını çöp konteynırlarına atmada yaşadıkları sıkıntıları dikkate alan Temizlik İşleri Müdürlüğü eskimiş ve yıpranmış kutuları değiştiriyor ve eksik olan kutuları da tamamlıyor.

Askılı çöp kutularının kentin değişik noktalarına yerleştirildiğini aktaran Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yaptığı açıklamada kentin temizliği konusunda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirtti.

Başkan Can, "Kentlerin olmazsa olmaz hizmetlerinden olan çevre ve temizlik hizmetleri, 7/24 sürekliliği olan hizmetlerdir. Bugüne kadar sadece kent merkezinde değil 6360 sayılı yasa ile köyden mahalleye dönüşen 129 köy ve 5 beldemizde oturtmaya yönelik yoğun hizmetler yürütmekteyiz. Çevreyle ilgili çalışmalara ayrı bir önem veriyoruz. Çünkü temizlik bir hayat biçimidir ve zorunluluktur. Kentimizde yaşam alanlarımızı temiz tutmaya gayret göstereceğiz" dedi.

Temizlik İşleri müdürlüğü ekipleri tarafından şu ana kadar yaklaşık 70 adet Askılı Çöp Kutusu; otobüs duraklarına, Kasım Gülek Bulvarı, Adana Bulvarı, İsmet Paşa Bulvarı, Muvaffak Uygur Bulvarı, Atatürk Bulvarı ve çeşitli bölgelere yerleştirildi.

İlerleyen günlerde diğer cadde ve bulvarlara da aynı kutulardan yerleştirilerek yerlere çöp atılmasının engellenmesi yönünde çalışmaların devam edeceği bildirildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarsus'ta Eskimiş ve Yıpranmış Askılı Çöp Kutuları Değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement