Tarsus'ta Fetö Terör Örgütü'nün Darbe Girişimi, Gülen Maketi Yakılarak Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Tarsus'ta Fetö Terör Örgütü'nün Darbe Girişimi, Gülen Maketi Yakılarak Protesto Edildi

Tarsus\'ta Fetö Terör Örgütü\'nün Darbe Girişimi, Gülen Maketi Yakılarak Protesto Edildi

Tarsus'ta FETÖ Terör Örgütü'nün darbe girişimi, Gülen maketi yakılarak protesto edildiMersin'in Tarsus İlçesinde yapılan 'Tarsus Demokrasiye Sahip Çıkıyor' mitinginde üzerinde 'hain feto' yazan manken yakıldı.

25.07.2016 22:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus'ta FETÖ Terör Örgütü'nün darbe girişimi, Gülen maketi yakılarak protesto edildi

Mersin'in Tarsus İlçesinde yapılan 'Tarsus Demokrasiye Sahip Çıkıyor' mitinginde üzerinde 'hain feto' yazan manken yakıldı.

Tarsus Cumhuriyet Meydanı' Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve ilçe kaymakamlığı ile belediyenin destek verdiği mitin alanına ellerinde Türk bayrakları ile gelen çok sayıda vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün askeri darbe girişimini protesto etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 'Tarsus Demokrasiye Sahip Çıkıyor' mitingi için alanı dolduranlara Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer konuşma yaptı. Başer, küçük bir azınlığın, Türk Halkı'nın gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tamamını zan altında bıraktığını söyledi. TSK'nın onuru ile oynanmasına ve itibarsızlaştırılmasına izin verilmeyeceğini dile getiren Başer, "Milli iradeye sürülmek istenen kara leke, yine milletimizin azim ve kararlılığıyla püskürtülmüş, millet olarak topyekun bir duruş sergilenerek, hainlerin emellerine ulaşmasına engel olunmuştur. Hiç bir çete hiç bir paralel yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir darbe heveslisi bu emeline ulaşamayacak bu tür eylemlerin sonu her zaman hüsran olacaktır" dedi.

Sözlerine birlik ve beraberlik mesajları vererek başlayan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, "Gün beraberlik günüdür, gün bu kutsal toprakları vatan hainlerden temizleme günüdür, Gün, milli beraberlik içerisinde tüm dünyaya demokrasiye olan bağlılığımızı ilan etme günüdür. Devlet kurumlarımız bu hainlerin kıskacından bir an önce kurtarılmalı ve milletimiz bu tür olaylara bir kez daha maruz bırakılmamalıdır. Ancak şu hususu da bir kez daha belirtmek istiyorum, TSK bizim gözbebeğimizdir. Bir avuç kendini bilmez caninin bu hareketleri neticesinde Allah Allah nidaları ile ölüme koşarak bu cennet vatanda huzur içerisinde yaşamamız için seve seve canını veren Mehmetçiklerimizin onuru ile oynanmasına izin vermeyeceğiz. Yaşanacak süreçte, hukuk kuralları içerisinde kalınarak, suçlu ile suçsuzun ayrılması, masum insanlarımızın zarar görmemesi için azami ölçülerde hassasiyet gösterilmesi gerektiği hususunu bir kez daha belirtmek istiyorum" uyarısında bulundu.

Siysi parti ve sivil toplum örgütlerinin destek verdiği mitingde Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek ile Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca'nın da birer konuşma yaptı. Miting sonrasında, Fethullah Gülen'i temsil eden ve üzerinde 'Hain Fetö' yazan manken ateşe verildi. Kimi vatandaşlar yere düşen cansız mankenin başına basarak Fetullah Gülen'e karşı tepkilerini gösterdi.

GÖRÜNTÜ:

------------

Alanda toplanmaya başlayan vatandaşlar

-Ellerinde türk bayrağı ve çeşitli dövizler olan vatandaşlar

-Saygı duruşu istiklal marşı

-Protokol ve vatandaşlardan detay

-Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer konuşması

-Belediye Başkanı Şevket Can konuşması

-MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek Konuşması

-Kaymakam Bekir Atmaca konuşması

-Üzerinde Hain FETÖ yazan cansız mankenin ateşe verilmesi

-Yere düşen cansız mankenin başına ayağıyla basan bir vatandaş

BAYT : 268 MB

SÜRE: 8 dk 24 sn

Haber- Kamera: Tolunay DUMAN/ TARSUS,(Mersin),(DHA)

==========

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarsus'ta Fetö Terör Örgütü'nün Darbe Girişimi, Gülen Maketi Yakılarak Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Bin Çadır Dağıtıldı
    10:29 Tokat'ta Deprem Sonrası Bin Çadır Dağıtıldı

    Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlara bin civarında çadır dağıtıldığını bildirdi. Hatipoğlu, depremin hemen sonrasında AFAD ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini ve gerekli çalışmaların planlandığını belirtti. Ayrıca içme suyu ve kumanya dağıtımı da yapıldı. Vali Hatipoğlu, deprem sonrası dayanışma örneği gösteren Adıyaman Gölbaşılı hemşehrilerine teşekkür etti ve devletin tüm kurumlarının sahada olduğunu vurguladı.

  • FETÖ'nün kadın yapılanmasından aranan şüpheli jandarma tarafından yakalandı
    10:29 FETÖ'nün kadın yapılanmasından aranan şüpheli jandarma tarafından yakalandı

    FETÖ'ye üye olmak suçundan aranan ve 2 yıl 1 ay hapis cezası bulunan Ş.E., Afyonkarahisar'da jandarma tarafından yakalandı. Şüpheli, gözaltına alındıktan sonra cezaevine gönderildi.

  • Sivas'ta Akıncılar Kaymakamı ve Belediye Başkanı İkizyurt Mahallesini ziyaret etti
    10:29 Sivas'ta Akıncılar Kaymakamı ve Belediye Başkanı İkizyurt Mahallesini ziyaret etti

    Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş ve Belediye Başkanı Murat Sevinç, İkizyurt Mahallesini ziyaret etti. Mahallenin Kılıçkaya Barajı'na sınır olmasından dolayı baraj bölgesinde incelemede bulunan Açıkbaş ve Sevinç, mahalle muhtarı Edip Kılıç'tan bilgi aldı. Mahalle sakinlerinin de eşlik ettiği incelemede mahallenin sorunları dinlendi.

  • Bandırma ve Erdek Ticaret Odaları Kapıdağ Turizmini Geliştirmek İçin İş Birliği Yapacak
    10:28 Bandırma ve Erdek Ticaret Odaları Kapıdağ Turizmini Geliştirmek İçin İş Birliği Yapacak

    Bandırma Ticaret Odası ve Erdek Ticaret Odası arasında Kapıdağ Turizmini geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Oluşturulan Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu, bölge turizminin gelişmesi ve tanıtımı için yapılması gerekenleri, ana sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplantılar düzenleyecek. Ayrıca, Kapıdağ Yarımadası'nda bulunan işletmelerin daha uzun sürelerde hizmet verebilmeleri için turizm sezon süresinin arttırılması için çalışmalar yapılacak.

  • Nazilli'de trafik kazasında 1 kişi yaralandı
    10:28 Nazilli'de trafik kazasında 1 kişi yaralandı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, plakasız motosiklet ile panelvan çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü yaralandı ve Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza anı, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı
    10:25 Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı

    Denizli'nin önemli Milli Mücadele kahramanlarından Köpekçi Nuri Efe anısına yapılan abidenin 13 yaşındaki bir çocuk tarafından yanlışlıkla yakıldığı ortaya çıktı. Aile, tadilat masraflarını üstlendi.


Advertisement