Tarsus'ta, Özel Harekat Gözetiminde Esrarengiz Kazı - Son Dakika
Yaşam

Tarsus'ta, Özel Harekat Gözetiminde Esrarengiz Kazı

Tarsus\'ta, Özel Harekat Gözetiminde Esrarengiz Kazı

Tarsus 82 Evler Mahallesi'nde, gecekondu türündeki bir evde Özel Harekat polisleri gözetiminde 20 gündür kazı çalışması yapılıyor. Evin bulunduğu sokağa giriş çıkış yasağı var.

08.12.2016 11:59  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus İlçesi 82 Evler Mahallesi'nde, gecekondu türündeki bir evde Özel Harekat polisleri gözetiminde 20 gündür kazı çalışması yapılıyor. Evin bulunduğu sokak giriş ve çıkışa kapatılırken, mahalle sakinlerinin giriş çıkışına sınırlı olarak izin veriliyor. Kazının, 4 yıl önce polis memuru Mithat Erdal'ı öldüren definecilerle ilgili olduğu ve çetenin öldürdüğü başka kişilerin cesetlerinin arandığı ileri sürüldü.

ANKARA'DAN ÖZEL EKİP

Ankara'dan oluşturulan özel bir ekip, Özel Harekat polislerinin aldığı önlemler altında 20 gün önce mahalleye girdi. MİT görevlilerinin de yer aldığı ekip çalışmalara başlarken, sokağın giriş ve çıkışı zıhlı polis araçlarıyla kapatıldı. Mahalle halkı yaşanan korku ve panikle polise silahlı kişilerin mahalleyi bastığı yönünde ihbarda bulununca, kendilerine kazının Başbakanlık bilgisinde yapıldığını belirten resmi yazı gösterildi. Giriş ve çıkışa kapatılan sokağın çevresinde oturan diğer evlerdeki vatandaşlara sınırlı izin verilmesi polis ile vatandaşları zaman zaman karşı karşıya getirdi.

20 KİŞİ 24 SAAT ÇALIŞIYOR

Modern cihazların kullanıldığı kazıda, 24 saat esasına göre 20 kişi çalışıyor. Kazıyla ilgili özel ekip ve kazıda görev alanların iaşe ve barınmaları da aynı yerde giderilerek dışarıyla bağlantılarının kesildiği bölgede, güvenlik önemlerinin üst düzeyde olması dikkat çekiyor.

Kazının ilk başladığı günlerde çevredeki binalara keskin nişancıların yerleştirildiği, evin bulunduğu sokağın giriş ve çıkışında ise tam donanımlı özel hareket polisinin aldığı önlemler, bölgede oturan vatandaşların aşırı tepkisini çekince bir hafta önce hafifletildi. Evin damında kurulan kulübede tam donanımlı özel hareket polisleri 24 saat esasına göre nöbet tutmayı sürdürüyor. Nöbetçi polisler ellerindeki dürbünle çevreyi sürekli kontrol ederken, kazının ne zaman biteceği ise söylenmiyor.

Esrarengiz kazı konusunda aralarında Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın da bulunduğu yetkililer herhangibir açıklama yapmıyor.

DEFİNE CİNAYETLERİ Mİ?

Kazının 2012 yılında Tarsus'ta, tarihi eser kaçakçılığı şebekelerini araştırırken öldürüldüğü iddia edilen polis memuru Mithat Erdal cinayeti ile ilgili olabileceği konuşuluyor. O tarihte önce kendi tabancası ile vurulduğu açıklanan polis memuru Mithat Erdal'ı öldürdüğünü itiraf eden Hüseyin Yasak, yargılandığı Tarsus 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 yıl hapse çarptırıldı.

Tarsus'ta, Özel Harekat Gözetiminde Esrarengiz Kazı

Polisin eşi Sibel Erdal ise, kocasının cinayetiyle ilgili soruşturmanın dönemin emniyet yetkilileri tarafından engellendiğini iddia ederek geçtiğimiz günlerde üst makamlara dilekçe ile başvurdu. Eşinin bir suç şebekesi tarafından öldürüldüğünü öne sürerek, şüphelerini de bildirip geniş bir araştırma yapılması isteğini bu dilekçede belirtti.

'BANA BİR ŞEY OLURSA AMİRLERİM SORUMLU' DEMİŞ

Erdal, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine kazının kendisinin üst makamlara verdiği dilekçelerden sonra başlatılmış olabileceğini, ancak kesin bir bilgisinin olmadığını söyledi. Kazının 4 evin ortak kullanım alanı avludan başlayıp, içe doğru ilerlediğini belirten Sibel Erdal, bu evlerden 3'ünün tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alınan kişilere ait olduğunu, 1'inin ise daha önce kirada kaldıkları ev olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Eşim Tarsus'ta görev yaparken yaklaşık 5 yıl önce Roma dönemine ait tarihi eser yakalatan 7 defineci tutuklanmıştı. Bu konudaki istihbaratı eşim vermişti. Bu olaydan sonra defineciler, ihbarı yaptığını öğrendikleri kocamı hedef almışlardı. O dönemde emniyet müdürü olan Yaşar Aksoy eşimi çağırınca birlikte gittik. Müdür, kocama 'Git Kaçakçılık Amiri'ne konuyla ilgili bilgi ver' dedi. Eşim ise, çıktıktan sonra 'Bunlar da işin içinde' dedi. Ankara'ya gidip her şeyi anlatacağını söyledi. O dönemde bir kazıda 32 şamdan, sikkeler ve altın taslar bulunmuş, ancak o müdürler 'Kazı boş çıktı' diye rapor düzenlemişler. Eşim ise 'Onlara yedirmem, bunlar devletin kasasına girsin' diyordu. Bu yüzden öldürüldüğünü düşünüyorum. Bana sürekli 'Başıma bir şey gelirse emniyetteki amirlerim ve tutuklanan 7 kişi sorumludur' diyordu. Bu sözleri söyledikten 11 gün sonra öldürüldü."

DÖNEMİN EMNİYET MÜDÜRÜ FETÖ'DEN TUTUKLU

Olayların yaşandığı dönemin Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy'un Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) soruşturmasında Mersin'de tutuklanmasının ardından savcılığa bir dilekçe daha verdiğini vurgulayan Sibel Erdal, devam eden kazının eşinin öldürüldüğü bölgeye yakın ve sürekli definecilerle görüştüğü sokak olduğunu, kazının da cinayetin arka planının gün ışığına çıkması için yapılma ihtimalinin ağır olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Tarsus'ta, Özel Harekat Gözetiminde Esrarengiz Kazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum ve Kars'ta kar nedeniyle 341 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
    11:46 Erzurum ve Kars'ta kar nedeniyle 341 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

    Erzurum'da aralıklarla devam eden kar nedeniyle kırsaldaki 327 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı mahalle yollarındaki karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kars'ta da olumsuz hava koşulları nedeniyle 14 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgede ekipler, yolların ulaşıma açılması için çalışmaya devam ediyor.

  • Muğla Valisi İdris Akbıyık, Yaşlılara Saygı Haftası'nı Kutladı
    11:46 Muğla Valisi İdris Akbıyık, Yaşlılara Saygı Haftası'nı Kutladı

    Muğla Valisi İdris Akbıyık, yaşlıların genç nesle rehberlik ettiğini ve geleceğe ışık tuttuğunu belirterek, yaşlılara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti göstermenin önemine vurgu yaptı. Akbıyık, yaşlıların toplumsal yaşama aktif katılımını sağlamak ve yaşlılığı yalnızlık ve umutsuzluk dönemi olmaktan çıkarmak için ortak sorumluluk taşıdığımızı ifade etti.

  • Mardin'de yağışla birlikte tarihi Dunaysır Köprüsü'nün debisi yükseldi
    11:44 Mardin'de yağışla birlikte tarihi Dunaysır Köprüsü'nün debisi yükseldi

    Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan tarihi Dunaysır Köprüsü, bahar yağışlarıyla birlikte debisi yükseldi. Vatandaşlar, bu güzel manzarayı fotoğraflayarak keyifli anlar yaşadı.

  • Muş Belediyesi, Lise Öğrencilerine Ücretsiz Deneme Sınavı Düzenledi
    11:41 Muş Belediyesi, Lise Öğrencilerine Ücretsiz Deneme Sınavı Düzenledi

    Muş Belediyesi, lise son sınıf öğrencilerine ve mezunlarına yönelik düzenlediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi ücretsiz deneme sınavıyla öğrencilere destek olmayı hedefliyor. 4 bin 500 öğrencinin katıldığı deneme sınavında Belediye Başkanı Feyat Asya, öğrencilere başarılar diledi.

  • Sivas'ın 'leylekli köyü', misafirlerini ağırlamaya başladı
    11:37 Sivas'ın 'leylekli köyü', misafirlerini ağırlamaya başladı

    Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Göydün köyü, her yıl olduğu gibi bu yıl da misafirlerini kabul etti. Köye gelen leylekler yuvalarında ve arazide görüldü. Leyleklerin erken gelmesi köy sakinlerini mutlu etti.

  • Trabzon'da Cansız Beden Bulunan Genç Kızın İntihar Ettiği Ortaya Çıktı
    11:37 Trabzon'da Cansız Beden Bulunan Genç Kızın İntihar Ettiği Ortaya Çıktı

    Trabzon'da sahilde cansız bedeni bulunan Rezzan Yel'in cep telefonuyla yakın arkadaşına 'Hakkını helal et' mesajı attığı ve intihar ettiği belirlendi. Üniversite sınavlarına hazırlanan Yel'in, Kahramanmaraş depremleri sonrası ailesiyle Trabzon'a yerleştiği ortaya çıktı.

  • Vatandaşların metrobüs kuyruğundaki zorlu yolculukları devam ediyor
    11:35 Vatandaşların metrobüs kuyruğundaki zorlu yolculukları devam ediyor

    İstanbul'da akşam saatlerinde metrobüs durakları ve üst geçitlerde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar durağa ulaşmakta güçlük çekiyor ve araçlara binmekte zorlanıyor. Yoğunluk iftar vaktine kadar devam etti. Yolcuların kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorlandığı görülürken, E-5 yolunda zaman zaman trafik durma noktasına geldi.

  • Görüntü Türkiye'den! Markette alışveriş yapan kadını böyle taciz etti
    11:34 Görüntü Türkiye'den! Markette alışveriş yapan kadını böyle taciz etti

    Kırklareli'nde bir markette alışveriş yapan kadın, kimliği belirsiz kişinin tacizine uğradı. O anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

  • Eskişehir'de Kullanılmayan Lojman ve Depolama Alanları Vatandaşları Endişelendiriyor
    11:33 Eskişehir'de Kullanılmayan Lojman ve Depolama Alanları Vatandaşları Endişelendiriyor

    Eskişehir Seyitgazi İlçe Belediyesine ait kullanılmayan lojman ve depolama alanlarının günlük yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle vatandaşlar tepki gösterdi. İkiçeşme Mahallesi'nde bulunan bu alanlarda ölü köpek yavrularının bulunması ve kimliği belirsiz kişilerce kullanılması mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Vatandaşlar, boş binaların çocuklar için tehlike oluşturduğunu ve buraların yıkılıp yeni konutlar yapılmasını istediklerini belirtiyor.

  • Muğla'da Arızalanan Tekne Kıyı Emniyet Ekipleri Tarafından Kurtarıldı
    11:28 Muğla'da Arızalanan Tekne Kıyı Emniyet Ekipleri Tarafından Kurtarıldı

    Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıçiftlik açıklarında içinde 4 kişinin bulunan 17 metre uzunluğundaki tekne, makine arızası sonrası sürüklenmeye başladı. Tekneden yapılan yardım çağrısı üzerine Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, KIYEM-6 hızlı tahlisiye botuyla tekneyi emniyetle yanaştırdı.

  • Beytüşşebap'ta şiddetli yağış nedeniyle okullar tatil edildi
    11:28 Beytüşşebap'ta şiddetli yağış nedeniyle okullar tatil edildi

    Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde iki gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle okullar tatil edildi. Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde dün akşamdan beri etkili olan yağmur Sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, birçok okulda eğitimin akmasına neden oldu. Beytüşşebap Kaymakamlığı, ilçe genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verdiklerini duyurdu.


Advertisement