Tarsus'ta Yediemin Otoparkındaki Araç ve Motosikletler Satılmayı Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Tarsus'ta Yediemin Otoparkındaki Araç ve Motosikletler Satılmayı Bekliyor

Tarsus'ta çeşitli nedenlerle el konularak yediemin otoparklarına teslim edilen araçlar ile motosikletlerin çürümeye terk edildiği bildirildi.

27.06.2011 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus'ta çeşitli nedenlerle el konularak yediemin otoparklarına teslim edilen araçlar ile motosikletlerin çürümeye terk edildiği bildirildi.

Tarsus'un ilk yediemin otoparkı Çukurova Yediemin Deposu ortaklarından ve işletme müdürü Ali Özek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yediemin depolarında 250 binek araç, 50 kamyon ve 50 minibüs ve kamyonet olmak üzere toplam 350 araç ile bin civarında motosiklet bulunduğunu söyledi.

Bunların arasında 7 yıldır depoda bulunan araç ve motosikletlerin olduğuna dikkat çeken Özek, "Milli servet göz göre göre heba oluyor. Kaybedilen zaman nedeniyle devletimiz, araç sahipleri ve bizler de zarar ediyoruz" dedi.

Ali Özek, yasa gereği yediemin depolarındaki araçların 6 aydan sonra Mal Müdürlüğü tarafından satılması gerekirken yıllardır bekletilen araçlar ve motosikletler bulunduğunu, yetkililere defalarca başvuruda bulunmalarına rağmen bir türlü satışın gerçekleştirilemediğini öne sürdü.

Konuyla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğüne, Mal Müdürlüğünün 6 aydan fazla depoda bulunan araç ve motosikletlerin satışını yapması talebinde bulunduklarını ifade eden Ali Özek, "Emniyet Müdürlüğü, Mal Müdürlüğüne durumu bildirdi. Ancak hala bir gelişme kaydedilmedi. Mal Müdürlüğü satmaz ise yediemin deposu olarak biz de alacağımıza istinaden icra yoluyla satışını isteyebiliyoruz. Ancak buna gerek kalmadan sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Özek, şöyle konuştu:

"Milli servet olan bu araç ve motosikletler göz göre göre çürüyor. Araç sahipleri de mağdur oluyor. Çünkü her geçen süre nedeniyle araçların değeri düşüyor, piyasa fiyatının çok altında alıcı buluyor. Oysa zamanında satılsa devlet ya da alacaklılar paralarını alacaklar, borcu olanlar daha fazla zarar etmemiş olacak ve bizler de yasal hakkımız olan otopark ücretimizi almış olacağız. Yetkililerin bu soruna biran önce çözüm bulmalarını bekliyoruz. "

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus'ta Yediemin Otoparkındaki Araç ve Motosikletler Satılmayı Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement