Tarsus'taki "Geri Dönüşüm Başlıyor Projesi" Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Tarsus'taki "Geri Dönüşüm Başlıyor Projesi" Sona Erdi

Tarsus Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Geri Dönüşüm Başlıyor Projesi" sona erdi.

25.12.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Geri Dönüşüm Başlıyor Projesi" sona erdi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Başkaya, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dünyadaki en büyük tehlikenin çevre kirliliği olduğunu belirtti.

Çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için atılan bu adımlarla daha güzel nefes alınabileceğini ve temiz sular tüketilebileceğini vurgulayan Başkaya, "Bu çalışmaya vesile olan ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Proje kapsamında toplam 1 ton 118 kg atık pil ve 3 ton 795 kilogram atık yağ toplandı" dedi.

Belediye Başkan Vekili Hüseyin Şendağ ise sağlıklı bir yaşamı sağlamak için yapılan bu projenin kahramanları olan çocukları kutladığını ifade ederek, bu konuda belediye olarak kendilerine ne görev düşüyorsa her zaman yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, 59 kilogram atık pil toplayan Atatürk İlköğretim Okulu ve 340 kilogram atık yağ toplayan Mustafa İstemihan Talay Bölge Ortaokulu'na tenis masası, 56 kilogram atık pil toplayan Şehitishak İlkokulu ve 275 kilogram atık yağ toplayan Çukurova Sanayi Ortaokulu'na 15 adet satranç takımı, 53 kilogram atık pil toplayan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İlkokulu ve 265 kilogram atık yağ toplayan Kazım Taşkın İlkokulu'na spor topu seti hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarsus'taki 'Geri Dönüşüm Başlıyor Projesi' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement