Tarsuslu Öğrencilere Berdan'dan Bardağa Suyun Serüveni Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Tarsuslu Öğrencilere Berdan'dan Bardağa Suyun Serüveni Anlatıldı

Tarsuslu Öğrencilere Berdan\'dan Bardağa Suyun Serüveni Anlatıldı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gülnar, Mut ve Anamur’dan sonra Tarsus ilçesindeki öğrencilere ve öğretmenlere, ’Berdan’dan bardağa suyun serüvenini’ anlattı.

14.03.2015 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gülnar, Mut ve Anamur'dan sonra Tarsus ilçesindeki öğrencilere ve öğretmenlere, 'Berdan'dan bardağa suyun serüvenini' anlattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Mersin Öğrenim Birimi ile birlikte, '22 Mart Dünya Su Günü' etkinlikleri kapsamında, Tarsus'da öğrencilerle bir araya gelerek Su Temalı eğitimler gerçekleştirdi. Tarsus ilçesindeki etkinlik öncesinde MESKİ Tarsus Çamlıyayla Şube Müdürü Mehmet Çelik ve MESKİ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Yaşar Ok ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir'i makamında ziyaret ederek, 22 Mart Dünya Su Günü ile ilgili Gülnar, Mut ve Anamur ilçelerinde yapılan, Tarsus ve diğer ilçelerde yapılacak olan etkinlikler zincirleri hakkında bilgiler verdi. Tarsus ilçesi eğitim seminerine, Tarsus Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kabul, MESKİ Tarsus Çamlıyayla Şube Müdürü Mehmet Çelik ve MESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı. MESKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Mersin Öğrenim Birimi, katılımcı öğrencilere slayt eşliğinde suyun önemi ve tasarrufunu anlattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 'Kavuklu ve Pişekar' konulu ortaoyunu ile tarihi esintilerin yanında komedi eşliğinde su tasarrufu konusunu işledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve MESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Kocamaz, "22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında bugün Tarsuslu öğrencilerimize eğitim verdik. Her konuda olduğu gibi bilinçli su tüketimi için de eğitim şart. Bizde eğitimlerimizi ilçelerimize yaydık. 9 Martta Gülnar'da başlattığımız eğitimlerimizi devam ettiriyoruz. Gülnar, Mut ve Anamur eğitimleri sonrasında Tarsuslu öğrencilerimize 'Berdan'dan Bardağa Suyun Serüveni, Su ve Suyun Önemi, Su Tasarrufu' konularında öğrencilerimize eğitimler verdik. Öğrencilerimize susuz yaşamın olmadığını slaytlarla ve oyunlarla anlatıyoruz. Gelecek nesillere bırakacağımız en güzel miras sudur, suyumuza sahip çıkmak hepimizin görevidir" dedi.

Tarsuslu öğrenciler ilçelerinde bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ettiler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarsuslu Öğrencilere Berdan'dan Bardağa Suyun Serüveni Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement