Taş Mektep"İn Şehit Öğrencileri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Taş Mektep"İn Şehit Öğrencileri Anıldı

Sakarya Meydan Muharebesinde şehit düşen Kayseri Lisesinin 62 öğrencisi, düzenlenen törenle anıldı.

23.08.2016 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Meydan Muharebesinde şehit düşen Kayseri Lisesinin 62 öğrencisi, düzenlenen törenle anıldı.

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi bahçesindeki törene, Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği Onursal Başkanı Mehmet Savruk, Dernek Başkanı Fevzi Önder, "Taş Mektep" filminin yapımcısı Galip Güner, oyuncu Sefa Zengin ve dernek üyeleri katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından dernek üyeleri Kayseri Lisesi Marşı'ndan dörtlük okudu ve Şehitler Anıtı'na çelenk sundu.

Onursal Başkan Savruk, törende yaptığı konuşmada, Sakarya Meydan Muharebesi'nde kazanılan ruh sayesinde Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlandığını söyledi.

Bu savaşın Kayseri için de önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Savruk, şunları belirtti:

"O zamanki öğrenciler, çocuk yaşta vatanlarını kurtarmak için okullarını bırakmış kilometrelerce uzaktaki Sakarya kıyılarında şehit olmuşlardır. Bize aynı okulda okuma gururunu yaşatmışlardır. Bütün dünya şunu bilmeli ki yüce devletimiz böyle günlerde birlik olmayı bilen vatandaşlara sahip oldukça hiçbir zaman kaybeden taraf olmayacaktır. Sakarya Meydan Muharebesi'nde 5 bin 713 vatan evladı şehit olmuştur. Burada şehit olan 62 taş mektepli öğrencimiz de sadece Kayseri'ye değil tüm vatanımıza mal olmuştur. Bu mucizenin yankılarını içimizde duyuyoruz."

Dernek Başkanı Fevzi Önder de şehitleri rahmetle andıklarını ifade etti.

Önder, Kayseri Lisesi'nin o dönem mezun veremediğini anımsatarak, "Okulun mezuniyet defterine '1920-21 öğrenim yılında son sınıf öğrencilerinin tamamı Sakarya Savaşı'nda şehit düştüğünden bu öğretim yılında okul mezun verememiştir' yazıldı. Ankara'nın Polatlı ilçesindeki ilgili kurumlarla yaptığımız çalışmalar sonucu Genelkurmay Başkanlığınca belirlenen Kayseri Lisesinin şehit öğrencilerinin isimleri bizlere de ulaştı. Bu isimleri müzede yaşatacağız." dedi.

Yapımcı Galip Güner, 2013 yılında çektikleri "Taş Mektep" filminin kendilerini çok heyecanlandırdığını, "Taş Mektep 2" filmini çekmek için hazırlık yaptıklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taş Mektep'İn Şehit Öğrencileri Anıldı - Son Dakika


Advertisement