Taş Ocağı İstemeyen Akalan Köylülerinin Nöbeti Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Taş Ocağı İstemeyen Akalan Köylülerinin Nöbeti Sürüyor

Taş Ocağı İstemeyen Akalan Köylülerinin Nöbeti Sürüyor

İzmir- İstanbul Otoyolu inşaatında kullanılmak üzere malzeme alınacak taşocağının kurulmak istendiği İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Akalan Köyü'nde, çalışmaların başlaması üzerine dün şantiye binasını basıp iş makinelerine zarar veren 200 kadar köylü, bekleyişlerine devam ediyor.

08.01.2015 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir- İstanbul Otoyolu inşaatında kullanılmak üzere malzeme alınacak taşocağının kurulmak istendiği İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Akalan Köyü'nde, çalışmaların başlaması üzerine dün şantiye binasını basıp iş makinelerine zarar veren 200 kadar köylü, bekleyişlerine devam ediyor. Bu arada Akalan Muhtarı Mustafa Çaktuğ ise can güvenliklerinin sağlanması ve olası olayların önüne geçilmesi için Kaymakamlığa başvurup tedbir alınmasını, çalışmaların durdurulmasını istedi.

İzmir- İstanbul Ootoyolu için dolgu malzemesi sağlamak amacıyla, Akalan Köyü yakınlarında taş ocağı açılmasına karar verildi. Buna karşı çıkan köylüler, bir süre önce yürütmenin durdurulması istemiyle İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Başvuru henüz sonuçlanmazken, firmanın şantiye kurup hazırlıklara başlaması köylülerin tepkisini çekti. Bir süredir burada çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan köylüler, dün (çarşamba) bölgeye iş makinelerinin de gelmesi ve çalışmaya başlanacağının duyulması üzerine sabah erken saatlerde kadınlı erkekli bölgeye gitti. Jandarma da güvenlik önlemi aldı. Ellerinde sopalar da bulunan 200 kadar köylü, iş makinelerinin bölgeden çekilmesini istedi. Ancak bir süre sonra, çalışmanın durmadığını önesüren köylüler şantiye binasını bastı. Şantiyenin camları kırıldı. Köylüler daha sonra bir iş makinesi ile bölgeye getirilen kamyonların da camlarını kırdı.

Jandarma robokop timleri iş makinelerinin etrafını çevirip köylülerin daha fazla zarar vermesini engelledi. Olayların ardından bölgeye gelen Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek'in talimatıyla, iş makinesi buradan çekildi. Köjylüler de evlerine döndü.

NÖBETE DEVAM

Taş ocağının köylerinin yakınına kurdurmamakta kararlı olan vatandaşlar, şantiye alanına 100 metre uzaklıktaki bölgede bugün de bekleyişlerini sürdürdü. Köylüler, taş ocağı açılmayacağı kararı açıklanıncaya kadar beklemeye devam edeceklerini söyledi. Bu gelişmenin yanı sıra Muhtar Mustafa Çaktuğ da bir girişimde bulundu. Çağtuğ, Kemalpaşa İlçe Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten, aza Sümeyman Günay ve avukat Şehrazat Mercan ile birlikte Kemalpaşa Kaymakamlığı'na dilekçeyle başvurdu. İş makinelerinin ve kamyonların bölgeye girmek istemelerinden dolayı olayların çıktığı ve köyde gerilimin olduğu anlatılan dilekçede, 40 kişinin de yürütmenin durdurulması için dava açtığı vurgulandı. Dilekçede ayrıca, kişilerin can güvenliklerinin sağlanması, olası yaralanma ve ölümlerin önüne geçilmesi için önlem alınması ve çalışmaların durdurulması istendi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taş Ocağı İstemeyen Akalan Köylülerinin Nöbeti Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement