Taş Yüklü TIR'ın Devrilmesi Sonucu Kaza Meydana Geldi - Son Dakika
Güncel

Taş Yüklü TIR'ın Devrilmesi Sonucu Kaza Meydana Geldi

Taş Yüklü TIR\'ın Devrilmesi Sonucu Kaza Meydana Geldi

Sivas'ta lastiği patlayan taş yüklü TIR, kontrolden çıkıp menfeze düşerek devrildi. Devrilme sonucu taşların otoyola saçılması sonucu kaza meydana geldi.

14.11.2015 21:27  Güncelleme: 21:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta lastiği patlayan taş yüklü TIR, kontrolden çıkıp menfeze düşerek devrildi. TIR'ın kasasındaki taşlar bölünmüş yolda 500 metrelik alana yayılıp kazaya neden oldu.

TAŞLAR OTOMOBİLLERE İSABET ETTİ

Kaza, saat 18.00 sıralarında Sivas-Ankara karayolu 35'inci kilometresi, Yıldızeli ilçesine 10 kilometre mesafedeki bir akaryakıt istasyonu girişinde yaşandı. Sivas'tan Tokat'ın Artova ilçesine alçı taşı götüren Ömer Kayayurt yönetimindeki 58 ZC 647 plakalı kasasında alçı yapımında kullanılan taş yüklü TIR iddiaya göre lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıktı. Sürücünün toparlamaya çalıştığı TIR yükünün de ağırlığı ile sağ taraftaki menfeze düştükten sonra devrildi. TIR'ın dorsesinde bulunan taşlar bölünmüş yol üzerinde yaklaşık 500 metrelik alana yayıldı. Yolu ayıran bariyerler de yerinden söküldü. TIR'ın arkasından seyretmekte olan Özkan Öztek yönetimindeki 60 DK 308 plakalı otomobil yola düşen büyük ebatlardaki taş parçalarına çarptı. Karşı istikametten gelen ve oluşan toz bulutu nedeni ile yoldaki taşları fark etmeyen Ömer Koçak yönetimindeki 63 KV 373 plakalı otomobil, Sacit Çavdır yönetimindeki 06 BS 1178 plakalı hafif ticari araç ve Hüseyin Üzümkaya yönetimindeki 58 TL 396 plakalı otomobil kaza yaptı.

OLAYDA 1 SÜRÜCÜ HAFİF YARALANDI

Devrilen TIR sürücüsü Ömer Kayayurt, ters dönen çekicinin kabininde sıkıştı. Olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sıkışan sürücü Kayayurt, ekiplerin kabini demir makası kullanarak kesmesi ile yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yaralı kurtarıldı. Sedye ile ambulansa taşınan Kayayurt, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Ayrıca Ankara plakalı araçta bulunan ve hafif yaralanan Fikri Çavdır isim bir kişi de ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

KARAYOLLARI TEMİZLİK ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Kaza nedeni ile Sivas-Ankara karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlandı. Hasar gören araçlar çekici yardımı ile kaldırıldı. Ters dönen TIR'ın çekicisinin kaldırılmasının ardından geniş bir alana yayılan taş parçaları için karayolları ekipleri temizlik çalışması başlattı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taş Yüklü TIR'ın Devrilmesi Sonucu Kaza Meydana Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement