Taşa Kadın Eli Değdi - Son Dakika
Güncel

Taşa Kadın Eli Değdi

Taşa Kadın Eli Değdi

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde açılan Taş Oymacılığı Kursu özellikle genç kadınların yoğun ilgisini gördü.

06.05.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haliliye Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan taş oymacılığı kursuna katılan kadın kursiyerler erkek işi olarak bilenen taş ustalığını öğreniyor.

Haliliye Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan taş oymacılığı kursuna katılan kadın kursiyerler erkek işi olarak bilenen taş oymacılığına el attı.

Şanlıurfa'da ilk defa kadın olarak bu kursa katıldığını belirten Harran Üniversitesi Resim ve Güzel Sanatlar Bölümü Öğrencisi Züleyha Diken, "Bu kurs sayesinde taşlara motifler işliyoruz. Tabi bu meslek bu bölgelerde erkek mesleği olarak biliniyor. Biz bu düşünceyi değiştirdiğimizi düşünüyoruz. Burada toplam beş kadınız ve farklı motifler ile yeni eserler oluşturuyoruz" dedi. Toplamda 21 öğrenciye Şanlıurfa'nın geleneksel el sanatlarından olan taş ustalığı ve oymacılık kursu verdiğini belirten Eğitmen Ali Cihanbeyli, "Asıl kurs yerimiz 58 Meydanında bulunan Abacılar evinde. Burada ise bu işin eğitimini alan öğrenciler ile birlikte halk eğitimin bahçesine bir süs havuzu yapıyoruz. Bu şekilde öğrenciler de öğrendiklerini burada uyguluyorlar" şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Taşa Kadın Eli Değdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement