Tasarlayarak Öldürme - Son Dakika
Yerel

Tasarlayarak Öldürme

Konya'da 20 yıl önce bir kişiyi öldürülüp su kuyusuna atılmasıyla ilgili, tutuklu yargılanan baba ile iki oğlu beraat etti.

28.02.2014 12:38  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da bir baba ve iki oğlu, 20 yıl önce kayıp başvurusunda bulunulan kişinin öldürülüp su kuyusuna atılmasıyla ilgili, "tasarlayarak adam öldürme" iddiasıyla yargılandıkları davada, yeterli delil ve suçu işlediklerine dair kuvvetli şüphe bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet duruşmasına, tutuklu yargılanan Ahmet U. (80), oğulları Latif (50) ve Mustafa U. (43), 29 yaşındayken ortadan kaybolan Musa Bakraç'ın yakınları Mustafa ile Hamza Bakraç, sanık avukatları katıldı.

İlk kez hakim karşısına çıkan sanıklardan Latif U. şeker hastası olduğunu, yaşananlar nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu, daha önce verdiği ifadeleri tekrarladığını söyledi.

Mustafa U. ise olayla ilgisi olmadığını belirterek, suçlamayı kabul etmediğini dile getirdi.

Ahmet U, ise yaşından dolayı bugün konuştuğunu yarın hatırlamadığını kaydetti. Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini vurgulayan Ahmet U, "Olayın üzerinden 20 yıl geçmiş. Olay günü nerede olduğumu bile tam hatırlamıyorum" dedi.

Sanık ifadelerinin ardından mütalaasını vereceğini aktaran cumhuriyet savcısı ise Musa Bakraç'ın yakınlarının girişimleriyle bir kuyuda yapılan kazıda, maktule ait kemiklerle, kırık av tüfeğinin elde edildiğini bildirdi.

Yeterli delil ve kuvvetli şüphe görülmedi

Maktulün yakınlarından birini telefonla arayan kişinin, "Cinayeti sanıkların işlediğini" söylediğini hatırlatan savcı, şöyle devam etti:

"Musa Bakraç ile sanık Ahmet'in kızının gönül ilişkisi olduğu yönünde dedikodular çıkmış. Sanıkların telefon konuşmaları dinlenmeye başlanmış. Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, olayın üzerinden 20 yılı aşkın bir süre geçmiş. Bu süre zarfında söz konusu iddialar hiç dile getirilmemiş. 20 yıl sonra bazı iddialar dile getiriliyor. Telefon görüşmelerinde herhangi bir delil tespit edilememiş. Tahmin üzerine fikir yürütme doğrultusunda verilen ifadeler kararda esas alınamayacağından, sanıkların adam öldürme suçuna dair cezalandırılmalarına yeter her türlü şüpheden uzak somut delil elde edilemediğinden, beraatine ve tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz."

Mahkeme heyetinin karar öncesi son sözlerini sorduğu sanıklar, suçsuz olduklarını tekrar etti. Heyet, yeterli delil elde edilemediğinden sanıkların beraatine, Musa Bakraç'ın öldürülmesiyle ilgili çalışma yapılması için savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Olayın geçmişi

Kadınhanı ilçesinde, 20 yıl önce kayıp başvurusunda bulunulan Musa Bakraç'ın kemikleri 12 Eylül 2013'de su kuyusunda bulunmuş, ateşli silah yaralanmasına bağlı iç organ yetmezliğinden öldüğü anlaşılan Bakraç'ın kemikleri ve eşyaları, bir torba içerisinde Kadınhanı Jandarma Komutanlığı tarafından ailesine teslim edilmişti.

Bakraç'ın kemikleri, kılınan cenaze namazının ardından, kaybolduktan tam 20 yıl sonra belde mezarlığında toprağa verilmişti. Zaman aşımı nedeniyle dosyanın kapanmasına 1 gün kala, 10 Ekim'de gözaltına alınan Ahmet U. ile oğulları Latif ve Mustafa U. tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tasarlayarak Öldürme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement