Taşçı: "Amacımız İlçemizi 'Engelsiz' Yaşam Merkezi Yapmak" - Son Dakika
Yerel

Taşçı: "Amacımız İlçemizi 'Engelsiz' Yaşam Merkezi Yapmak"

Taşçı: "Amacımız İlçemizi \'Engelsiz\' Yaşam Merkezi Yapmak"

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Amacımız, ilçemizin ‘engelsiz’ yaşam merkezi olmasıdır.

22.11.2016 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Amacımız, ilçemizin 'engelsiz' yaşam merkezi olmasıdır. Bunu sağlamak için de var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Atakum ilçesinde yaşayan ya da gezmek için Atakum ilçesine gelen engellilerin hayatını kolaylaştıracak ve sosyal hayat içerisindeki istedikleri noktaya ulaşmalarını sağlayacak çalışmalar içerisinde olduklarını kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "İlçemizin 'engelsiz' yaşam merkezi olması için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Atakum Belediyesi'nin engelli vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirdiği çalışmalar ve planladığı projelerden bahseden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu anlamda 2,5 yılda önemli işlere imza attıklarını belirtti. Göreve gelir gelmez ilk işlerinden birisinin, ilçede yaşayan ya da ilçeyi gezmeye gelen engellilerin yaşamlarını kolaylaştıran çalışmalar gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Başkan Taşçı, "İlçemiz her anlamda değişiyor ve gelişiyor. Bu değişimin ve gelişimin beraberinde getirdiği sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Öncelikle engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve sosyal hayat içerisinde istedikleri noktaya ulaşmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak hizmet veren Atakum Belediyesi Yaşam Parkı'nın kapsamını daha da güçlendirdik. Atakum Belediyespor ve Atakum Belediyesi Yaşam Parkı işbirliği ile başta sportif faaliyetler olmak üzere, kültürel, sosyal, istihdama dayalı projeler hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

Atakum ilçesinde sürdürülen yol ve kaldırım çalışmalarında da engellilerin kolay ulaşımını öncelik olarak tuttuklarını kaydeden Başkan Taşçı şöyle konuştu: "Kaldırımların daha rahat kullanımı noktasında rampalara, görme engellilerimiz için kılavuz yollara büyük önem veriyoruz. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın ulaşım sorunlarına karşılık Atakum Belediyesi Engelsiz Yaşam Aracı hazırladık. Özel sistemlerle donatılmış ve asansörlü bu aracımız, Atakum Belediyesi Yaşam Park bünyesinde engellilerimize hizmet veriyor. Yine aynı kapsamda Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezimiz aracılığı ile engellilerimizin sosyal, kültürel ve istihdama yönelik çalışmalar içerisinde yer alması için projeler hayata geçiriyoruz. Atakum Belediyesi Engelsiz Satış Noktaları projemiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu noktaların sayısını daha arttırarak engelli vatandaşlarımızın ticari hayata kazandırılması noktasında önemli adımların hazırlığı içindeyiz. Her bireyin, bir engelli adayı olduğunu asla unutmadan, engelli vatandaşlarımızın daha rahat kent koşullarında yaşamalarına imkan sağlayacak çalışmalarımız sürecek. Amacımız, ilçemizin 'engelsiz' yaşam merkezi olmasıdır. Bunu sağlamak için de var gücümüzle çalışıyoruz." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşçı: 'Amacımız İlçemizi 'Engelsiz' Yaşam Merkezi Yapmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement