Kıraç'ta Taşerondan Maaşlarını Alamayınca Oturma Eylemi Başlattılar - Son Dakika
Güncel

Kıraç'ta Taşerondan Maaşlarını Alamayınca Oturma Eylemi Başlattılar

Kıraç\'ta Taşerondan Maaşlarını Alamayınca Oturma Eylemi Başlattılar

Kıraç'ta gökdelen projesinde çalışan işçiler, 8 ay boyunca maaşlarını alamayınca Esenyurt Belediyesi önünde oturma eylemi başlattı.

26.08.2014 17:12  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıraç'taki bir gökdelen projesinde çalışan işçiler, iddiaya göre 8 ay boyunca maaşlarını alamadı. Bunun üzerine, 22 inşaat işçisi Esenyurt Belediyesi önünde oturma eylemi başlattı. Belediyenin inşaatın ortağı olduğu gerekçesiyle, eyleme bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. Oturma eylemi öncesinde kortej halinde belediye önüne gelen eylemciler, 'Dünyayı biz inşa ediyoruz, altında biz kalıyoruz' yazılı pankart taşıdı. 'İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız' sloganları atan eylemcilerden bazıları, 'Yaşasın onurlu mücadelemiz' yazılı döviz taşıdı. Eylem nedeniyle polis de önlem aldı. Belediye girişinde Çevik Kuvvet ekipleri, sokakta da bir TOMA hazır bekletildi. Polis, oturma eylemi yapan işçilere müdahale etmezken, Esenyurt İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı inşaat işçilerinin temsilcisi ile görüşme yaptı. İşçiler, eyleme son vermelerini isteyen Müdür Yardımcısı'nın talebini kabul etmedi. Bunun üzerine, Emniyet yetkilileri, trafiği engellememek ve yola taşmamak şartıyla eyleme izin verdi. Öğle yemeğini kaldırımda karpuz-peynir eşliğinde birlikte yiyen işçiler, slogan ve şarkılar eşliğinde eylemlerine devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kıraç'ta Taşerondan Maaşlarını Alamayınca Oturma Eylemi Başlattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement