Taşımalı Eğitim Şoförlerine Sürücü Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Taşımalı Eğitim Şoförlerine Sürücü Eğitimi Verildi

Taşımalı Eğitim Şoförlerine Sürücü Eğitimi Verildi

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, taşımalı sistemle öğrenci servisi yapan 435 şoföre trafik eğitim semineri verildi.

10.02.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, taşımalı sistemle öğrenci servisi yapan 435 şoföre trafik eğitim semineri verildi.

Kulp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çok amaçlı salonunda okul servis şoförlerine yönelik seminer verildi. Seminere ilçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları, Şube Müdürü Yılmaz Can, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli eğitmenler ve İlçe Emniyet Amirliği Trafik Büro'da görevli polis memuru Adem Demir katıldı.

Uzman Jandarma 5. Kademeli Çavuş Murat Er, okul taşıt araçlarının standartlarına uygun olması, araçlarda zorunlu bulundurulması gereken malzemelerin tam olması, şoförlerin ehliyet ve SRC belgelerinin tam olması, kış lastiklerinin olması, hız kurallarına riayet edilmesi, araç sürücüsünün ve çocukların emniyet kemeri takması, araç içerisinde sigara içilmemesi, diğer trafik kurallarının ihlal edilmemesi, okul servis araçlarında yolcu taşınmaması konularında şoförlere, trafik kuralları ile ilgili bilgi verdi.

Daha sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları ise, "Kulp'ta 10 bin 150 öğrenci var ve bunların yarısı taşımalı eğitim ile okula gidip geliyor. Şoförler can taşıyor. Bu işin değeri parayla ölçülemez. Çocuk arabaya binerken, hal hareketlerini siz kontrol edeceksiniz. Bu işte etkiniz çok önemlidir. Bizim sizden istediğimiz sağlıklı bir taşıma, sağlıklı bir eğitim, hız yapmamanız ve trafik kurallarına uymanızdır" dedi.

Şoförlere trafik kuralları ile ilgili broşürlerin dağıtılması ve İlçe Emniyet Amirliği Trafik Büro'da görevli polis memuru Adem Demir'in şehir içindeki trafik akışı ile ilgili sıkıntılarını paylaştı.

Seminer, karşılıklı soru ve cevapların ardından sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşımalı Eğitim Şoförlerine Sürücü Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement