Taşkent'te Sümeyye'den Gümüş Madalya - Son Dakika
Yerel

Taşkent'te Sümeyye'den Gümüş Madalya

Taşkent\'te Sümeyye\'den Gümüş Madalya

Judoda olimpiyata gidecek sporcuları belirleyen Grand Prix serisinin Özbekistan durağında, Sümeyye Akkuş gümüş madalya kazandı.

17.10.2014 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Judoda olimpiyata gidecek sporcuları belirleyen Grand Prix serisinin Özbekistan durağında, Sümeyye Akkuş gümüş madalya kazandı.

Judoda yıllık takvimin en önemli buluşmalarından sayılan Grand Prix serisinin Özbekistan ayağına Türkiye gümüş madalya ile başladı. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Grand Prix'nin ilk gününde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un milli sporcusu Sümeyye Akkuş, gümüş madalya kazandı. Bu başarıyla hanesine 180 puan yazdıran Sümeyye Akkuş, dünya sıralamasında 15. basamağa kadar yükseldi.

42 ülkeden 282 judocunun yarıştığı organizasyonda 48 kiloda tatamiye çıkan Sümeyye, sırasıyla Brezilyalı, İsrailli ve Moğol rakiplerini geçerek finalist oldu. Yarı finalde dünya dokuz numarası Moğol rakibini eleyen Sümeyye, altın madalya mücadelesinde Londra Olimpiyatı üçüncüsü Belçikalı Charline van Snick ile karşılaştı.

Sümeyye, formda rakibi Van Snick karşısında maçın başında ceza ile geri düştü ancak mücadeleyi bırakmadı ve rakibine de ceza aldırıp, maçı "Golden Score"a taşıdı. Altın puanda, 52. saniye geride kalırken, rakibinin yaptığı tekniği önleyemeyen Sümeyye, yuko puanıyla düştü ve maçı kaybetti. Zorlu rakiplerin arasından sıyrılıp, Taşkent'te ikincilik kürsüsüne çıkan milli judocumuz, dünya sıralaması adına kritik puanlar kazandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşkent'te Sümeyye'den Gümüş Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement