Taşkentli Ailenin Umudu Başbakan - Son Dakika
Güncel

Taşkentli Ailenin Umudu Başbakan

Mersin’in Silifke ilçesinde en büyüğü 6, en küçüğü 20 günlük 7 çocuğu ve 2 eşi ile kapısı, penceresi olmayan iki odalı evde yaşam mücadelesi veren Ramazan Balcı, çok zor günler geçirdiklerini belirterek, hemşehrisi Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yardım istedi.

12.11.2014 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya’nın Taşkent ilçesinden 5 yıl önce Silifke’ye yerleşen inşaat ustası Ramazan Balcı (54) babasına ait tapusu olmayan iki odalı kapısı ve penceresi olmayan bir evde ailesiyle kış şartlarında yaşam mücadelesi veriyor.

Resmi nikahlı eşi Hülya Balcı’dan (37) Murat Balcı (11), Fatma Nur Balcı (6), Edanur Balcı (4), Emirhan Balcı (2), dini nikahlı eşi Medine Kandeli’den (35) Rabia Balcı (3) , Rahime Balcı (1,5) ve 20 günlük bebeği Elif Balcı olmak üzere toplam 7 çocuğu ile perişan bir hayat sürdüğünü söyleyen Ramazan Balcı, kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini belirtti.

Silifke Sosyal ve Yardımlaşma Dayanışma Vakfı’ndan 7 ayda 7 çocuğuna 140 TL Kurban Bayramı’nda da 250 TL yardım aldığını belirten Ramazan Balcı, “Konya’nın Taşkent ilçesinden 5 yıl önce Silifke’ye geldim. İnşaat ustası olarak önceleri iş buluyordum. Ancak iş güç olmayınca zor günler geçirmeye başladık. Evimizde hiçbir şey yok. Çocuklarım ve eşlerimle birlikte sabah, öğlen, akşam makarna ve undan yaptığımız ekmek ile bazen de zeytin yiyerek karnımızı doyuruyoruz. Çocuklarımla birlikte çok zor bir yaşam sürüyoruz. Evimizin ne kapısı var ne de penceresi, naylon ve battaniyelerden pencere ve kapı yaptık onunla idare ediyoruz. Elektriğimiz, paramız olmadığı için kesilmek üzere, su faturamız da yarın bir gün gelecek ve ben yatıramayacağım için kesilecek. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu hemşehrimiz olur. Sesimizi duysun ve bize yardım etsin. Ayrıca tüm yardımseverlerin yardımını bekliyorum” dedi.

Çocuklarının acilen süte ihtiyacı olduğunu belirten Hülya Balcı ise, “Ancak biz süt yerine kendilerine su verebiliyoruz. 20 günlük bebeğime çocuk bezi gerekiyor. Ancak paramız olmadığı için ne süt alabiliyoruz ne de çocuk bezi alabiliyoruz. Kış şartlarında ne yapacağız bilemiyorum. Her gün makarna ile ekmekten başka bir şey yemiyoruz. Bize sahip çıkılsın istiyoruz” diye konuştu.

Taşkentli Ailenin Umudu Başbakan
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taşkentli Ailenin Umudu Başbakan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • İsimsiz: Komşusunun karısını kaçırırken düşünecekti 0 0 Yanıtla

Advertisement